Sök
Toni Rajala.
SHL

Rajala tystade kritikerna när Luleå tog storseger: ”Har väntat på den”

Han hade inte gjort poäng på åtta raka matcher, men mot Örebro lossnade det ordentligt för den kritiserade finländaren. Med två mål och en assist fick han tvärstopp på sin poängtorka.
– Det där har jag väntat på, sade Rajala till C More efter 7-0-segern.

Han var en produktiv spelare i både HV71 och Färjestad och värvades till Luleå för att bli detsamma. Men den finske stjärnan Toni Rajala har inte haft samma frekvens i poängproduktionen. Speciellt inte den senaste tiden.

Inför tisdagens hemmamöte med Örebro hade Rajala gått poänglös från åtta raka matcher och kritiken har varit hård. Därför var det en stor lättnad för 24-åringen att poängen äntligen började trilla i mittenperioden av den matchen. Först i form av en assist på Ilari Melarts 2-0-mål och kort därpå när han själv satte 3-0.
– Det har varit en tuff tid och jag har inte gjort mål. Men nu gjorde vi en bra period, säger han till C More.
– Det är alltid skönt att göra mål, men just den där har jag väntat på. Det var ett bra mål också, viktigt att få göra det i powerplay där vår kedjan inte har spelat bra.

Luleå punkterade matchen i andra perioden där man sköt fyra mål. Jonathan Sigalet gjorde 4-0 innan Christopher Mastomäki blev tvåmålsskytt när han satte 5-0. Fjolårets poängkung i Hockeyallsvenskan, Jacob Lagacé, radade dessutom upp tre assist.

Henrik Lundberg, som startade matchen i skadade Julius Hudaceks frånvaro, ersattes av SHL-debutanten Daniel Marmenlind mellan stolparna efter det femte målet. 18-åringen från Uppsala höll tätt till dess att Anton Hedman satte 6-0 i tredje periodens mitt. Rajala blev sedan tvåmålsskytt när han avrundade målskyttet med sitt 7-0-mål.

I Luleås kasse stoppade Joel Lassinantti elva skott när han höll nollan.

Den här artikeln handlar om: