RÖRA. Louis Domingue tappar pucken och Washington gör det kontroversiella segermålet.
Washington

VIDEO: Bryter måltorkan – då blir målvakten VANSINNIG: ”Jag blir behandlad annorlunda”

ANNONS

Det dröjde 15 matcher innan nyförvärvet Mike Richards sköt sitt första mål för Washington Capitals. Den tidigare Philadelphia- och Los Angeles-stjärnan blev matchvinnare när Capitals besegrade Arizona Coyotes med 3-2. Men det var också ett mål som fick målvakten Louis Domingue att se rött.
– Jag förväntar mig att de behandlar alla målvakter på samma sätt, sade en upprörd Domingue som ansåg sig ha blockerat pucken innan den slogs i mål.

Mike Richards återkomst till NHL och Washington Capitals har varit trög. Den 30-årige, före detta stjärnan, tvingades bort från Los Angeles Kings i somras efter att ha arresterats på gränsen mellan USA och Kanada efter att ha försökt ta med ett förbjudet preparat genom tullen.

Det dröjde länge och väl innan någon NHL-klubb valde att ge den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren chansen, men i början av januari skrev han på ett kontrakt för resten av säsongen med Washington.

Sedan dess hade Richards gått poänglös i 14 raka matcher innan han i natt fick pucken över mållinjen. Han blev matchvinnare i hemmamötet med Arizona Coyotes – efter ett minst sagt kontroversiellt mål.

Richards 3-1-mål i 3-2-segern föregicks nämligen av en situation där målvakten Louis Domingue tycktes ha blockerat pucken. Domingue blev rejält upprörd över domslutet, men inte ens efter att coachen Dave Tippett utmanat domslutet med en coach’s challenge dömdes målet bort.

Domingue lanserade en egen konspirationsteori till varför han inte fick domslutet med sig.
– Jag förväntar mig att de behandlar alla killar på samma sätt, men jag känner att eftersom jag inte har så många matcher i den här ligan blir jag behandlad annorlunda, sade han till nhl.com efter matchen.
– Jag tror att om (Washingtons målvakt Braden) Holtby hade blockerat den där pucken så hade de nog blåst i pipan direkt. Hela matchen var det samma sak, jag fick inte avblåsningarna med mig. Det hände redan innan tredje perioden. Jag frågade varför och fick aldrig något svar.

Mike Richards kände mest lättnad efter målet.
– Jag tänkte att med min tur så skulle det bli bortdömt. Jag trodde att målvakten hade den, men sedan ramlade den ut och landade på något sätt rakt på min klubba, säger han.

I Washington, som har fyra raka segrar, sköt Aleksandr Ovetjkin sitt ligaledande 39:e mål för säsongen medan André Burakovsky svarade för en assist. Oliver Ekman Larsson, som lyckades komma till spel trots skadan han ådrog sig mot St. Louis härom natten. hade också en passningspoäng.

Washington – Arizona 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Washington: Jevgenij Kuznetsov (18) (André Burakovsky), Aleksandr Ovetjkin (39), Mike Richards (1).
Arizona: Kevin Connauton (4), Connor Murphy (5) (Oliver Ekman Larsson).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM