Sök
KOSTSAMMA TVÅOR. Noah Welchs utvisningar försatte Modo i en dålig situation mot Skellefteå.
Skellefteå AIK

Welchs dåliga disciplin kostsam för Modo: ”De dumma utvisningarna gör att vi förlorar”

Modo hade en 2-1-ledning mot Skellefteå. Men flera dåliga utvisningar sänkte laget i den viktiga jakten på poäng. En av de största syndabockarna: rutinerade Noah Welch, som satt i utvisningsbåset vid två av målen i 2-5-förlusten.
– Det är de dumma utvisningarna som gör att vi förlorar matchen, säger tränaren Andreas Johansson till C More.

Fyra raka vinster den här säsongen och nio totalt. Skellefteå fortsätter att vara Modos övermän i SHL. Inte ens ett underläge efter första perioden avskräckte västerbottningarna. Man utnyttjade sitt sylvassa powerplay till att vända på steken.
– Det är en jämn hockeymatch sett till spelet, men där vi inte är lika effektiva som dem, konstaterar Modos tränare Andreas Johansson i sin intervju med C More efter 2-5-förlusten.
– Vi tar två-tre otroligt onödiga utvisningar. I fem mot fem är vi lite bättre, men de är effektiva i sitt powerplay. Det är de dumma utvisningarna som gör att vi förlorar matchen.

Noah Welch hade framför allt problem med disciplinen i den här matchen. Han drog på sig en utvisning för slashing innan Patrik Zackrissons matchvinnande 3-2-mål i andra perioden och tvingade sedan Modo att spela i tre mot fem efter att ha dragit på sig en utvisning för interference på Martin Lundberg i tredje perioden. Där punkterade John Norman matchen med sitt 4-2-mål.

Norman hade ännu en riktigt imponerande match och lämnade isen med fyra poäng (1+3). Han har 39 poäng (17+22) på 43 matcher och ligger sexa i poängligan.
– Det känns bra därute, konstaterar landslagsmannen som inte vill dra för stora växlar av sin fina poängskörd.
– Det var lite medstuds ändå. Vi hade bra powerplay i dag och har hittat ett bra spel i båda PP-femmorna. Det är viktigt.

25-åringen svarade för en fin gest när han spelade fram junioren Andreas Wingerli till 5-2- målet i tom kasse, trots att han enkelt hade kunnat lägga in pucken själv.
– Han hade gjort en bra match och förtjänar att göra mål, säger Norman.

Med fem omgångar kvar att spela av grundserien har Skellefteå nio poängs försprång på tvåan Frölunda och ser ut att gå mot sin fjärde raka serieseger.
– Att vinna serien har varit målet under hela seriespelet och sedan vill vi gå hela vägen och vinna guld. Men det är seriesegern vi fokuserar på nu, säger Norman.

Mattias Ritola, Patrik Zackrisson och Adam Pettersson gjorde övriga mål för Skellefteå. Oscar Hedman och Bobby Butler replikerade för Modo.

Den här artikeln handlar om: