Sök
Dion Phaneuf
Toronto

VIDEO: Blir tårögd efter hyllningen från tidigare fansen

Han gjorde över 400 matcher för Toronto Maple Leafs. Efter trejden häromveckan var han i natt tillbaka i sin gamla hemstad, och hyllades av sin tidigare hemmapublik.
– Jag kan inte tacka dem tillräckligt. Jag kommer minnas den här kvällen resten av mitt liv, säger backen.

Efter drygt 400 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs, och drygt fyra säsonger som lagkapten för klubben, trejdades Dion Phaneuf för en knapp månad sedan till rivalen Ottawa Senators.

Efter tiotalet matcher i Senators mundering var backen i natt tillbaka i Air Canada Centre igen, men nu med sin nya klubb. En känslosam kväll för Phaneuf, som hyllades av sin gamla publik och rördes till tårar.
– Jag är en känslosam kille. Jag kan inte tacka dem tillräckligt, och kommer minnas den här kvällen resten av mitt liv, säger 30-åringen enligt nhl.com.

Ottawa vann dessutom matchen, och som om inte det vore nog tog Phaneuf också en fajt. Han gjorde det mot Colin Greening, som också han var den del av den omtalade trejden i början av februari.
– Han tacklade mig, och slagsmål är fortfarande en del av spelet. Jag var tvungen att reagera på något sätt, och valde det där, säger Phaneuf.

I övrigt var det mest noterbara från matchen att William Nylander sköt karriärens första NHL-mål.

Den här artikeln handlar om: