Sök
Veckans Lag …
SHL

Veckans Lag #19

Nu är det nära. Grundseriesäsongens sista veckans lag utses här och nu. På tisdag spelas den sista omgången, och det ska avgöras vilka som möts i åttondelsfinalerna, och vilka som går direkt till kvartsfinal.

Justin Pogge, Färjestad
Färjestad verkar ha hittat formen lagom till slutspelet. Man gnetade till sig två segrar i två tajta matcher mot Brynäs, och det kan man bland annat tacka Justin Pogge för. Han höll nollan i fredagens match i Gävle, och släppte bara in en puck i hemmavinsten mot samma motstånd dagen efter.

Oscar Hedman, Modo
Här skall det erkännas att det gås strikt på statistik. När Oscar Hedman gör två mål på en och samma vecka ska han definitivt in i veckans lag. Efter att inte ha gjort mål på hela säsongen har backen nu gjort tre mål de senaste fem matcherna.

Mikael Wikstrand, Färjestad
Wikstrand kommer bli viktig för Färjestad i det stundande slutspelet. Han tar stadigt kliv i sitt spel, och det syns inte att han suttit vid sidan av större delen av säsongen. Fick dessutom med sig tre assistpoäng på tre matcher under veckan.

Andrew Gordon, Linköping (2)
På tre matcher i veckan sköt Gordon fyra mål. LHC har hittat ännu en stark transatlant i och med Gordon, och nu återstår det bara att se om han kan leverera även i slutspelet. Det har inte alla Linköpings nordamerikaner gjort genom åren.

Milan Gulas, Färjestad (2)
En av ligans mest omtalade spelare just nu. Gulas framtid i Färjestad är osäker, men han gör i alla fall sitt för att hamna i ett bra förhandlingsläge. Han sänkte Brynäs två gånger om i veckan, och gjorde totalt fyra mål. Milan Gulas sköt Färjestad till kvartsfinal.

Toni Rajala, Luleå
För någon månad sedan var han trettondeforward i Luleå. Nu är Toni Rajala riktigt het igen. Den gångna veckan noterade han 3+1, och kan han bibehålla den här formen till slutspelsstarten kan stjärnvärvningen bli Luleås joker i jakten på det efterlängtade SM-guldet.

Veckans

… vad Andreas Johansson visade självsäkerhet efter det stod klart att Modo kommer tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL. Han lovade till och med C More-kommentatorn Lars Lindberg 10 000 kronor om Modo inte spelar kvar i högstadivisionen nästa säsong. Kaxigt och roligt, säger jag.

… flygkaos En totalt meningslös match mellan Karlskrona och Modo kändes ännu mer meningslös när det stod klart att pucken inte skulle släppas förrän klockan 20:15 på lördagskvällen. Anledningen var att Modo hade problem att komma ned till Blekinge. När matchen väl var igång vann gästerna tack vare Adam Reideborns storspel.

… vinnare Färjestad hittade formen när det behövdes som mest. När veckan inleddes var man inblandade i en knivskarp och oviss kamp om att gå direkt till kvartsfinal, och nu är man klara att gå dit. Dessutom har man häng på Linköping på fjärdeplats – och en viss chans att till och med komma ifatt Luleå på tredje plats.

… dominans Skellefteå säkrade i veckan segern i SHL – för FJÄRDE året i följd. Jag vet inte vad man kan göra, mer än att lyfta på hatten och gratulera till den fantastiska bedriften. Frölunda hängde med länge och väl, men det är inget snack om att Skellefteå varit Sveriges bästa lag den här SHL-säsongen.

… avstängning HV71 har halkat ned till en tiondeplats i tabellen, och det ska mycket till om man får hemmaplansfördel i en åttondelsfinal. Dessutom tvingas man klara sig utan sin forwardsstjärna Mattias Tedenby de två första åttondelarna, då han åkte på en 5+2-avstängning för sin fula tackling på Växjös Liam Reddox. En tung avstängning för HV71.

Den här artikeln handlar om: