Sök
Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #21

De fyra semifinallagen är klara, och det har blivit dags att summera ännu en vecka. Som vanligt tar hockeysverige.se ut veckans hetaste spelare, och listar de största snackiskarna den gångna veckan.

Cristopher Nilstorp, Växjö
Han hade en tung SHL-säsong, och det fanns de som tvivlade på förra säsongens guldmålvakt inför slutspelet. Han blev dessutom utbytt i den första kvarten, och frågetecknen blev allt starkare. Men ”Torpet” hittade formen, och vann samtliga tre matcher i veckan. Vi kan sluta tvivla nu.

Henrik Tömmernes, Frölunda (4)
Succévärvningen styr Frölundas powerplay, och fortsätter producera poäng på löpande band. Frölunda mönstrar en riktigt stark backsida, men Tömmernes är ofta den som kliver fram när det behövs. Blir en nyckel i semifinalen.

Eric Martinsson, Växjö
Poängmässigt var han starkare redan förra veckan, men Eric Martinsson har imponerat något oerhört så här långt i slutspelet. Har fått ett genombrott även på SHL-nivå, och visat mer än väl att han klarar av spelet och tempot på högsta nivå.

Lucas Wallmark, Luleå
Slutspelets hetaste spelare. Har gjort sex mål på fem matcher, och kommer alldeles strax vara ikapp de åtta målen han gjorde under SHL-säsongen. Lucas Wallmark har en bössa av guld och ett självförtroende få andra kan matcha. Blir han Luleås guldvapen?

Artturi Lehkonen, Frölunda (3)
Vilken form han är i, Artturi! Frölundas stortalang tar plats i laget för andra veckan i rad, och har varit en av hela slutspelets bästa spelare. Bland storstjärnor som Ryan Lasch, Andreas Johnson och Joel Lundqvist är det en ung finländare som lett Frölundas offensiv. Och som han har gjort det.

Robert Rosén, Växjö
Man hade kunnat välja Richard Gynge eller Tuomas Kiiskinen, som ju fullbordar Växjös fruktade förstakedja, men valet blir Robert Rosén. En av seriens klokaste spelare, som blev bättre och bättre ju längre kvartsfinalen led. Var värd högsta betyg för sin match igår, och var också den som sköt avgörandet i förlängningen.

Veckans

… vändning Växjö snubblade sig till en direktplats till kvartsfinal, men fortsatte ha problem i inledningen av slutspelet. Men efter två inledande förluster visade mästarna – just det -mästarklass. Vann fyra raka matcher, och 0-2 underläget vändes till en 4-2-seger. Nu väntar en finalrepris mot Skellefteå, men redan i semifinalen.

… gnabb Ja, vi blandar in lite kval här också. Andreas Johansson och Perra Johnsson ilsknade till efter Leksands seger i lördags, och Perra gick hårt åt ”AJ” för sitt val att kritisera domarna. En redan glödhet serie blev om möjligt ännu hetare. I kväll smäller det igen.

… mardrömsdag Brynäs hade ingen vidare onsdag. Först meddelade Greg Scott att han lämnar klubben för spel i Ryssland eller Schweiz, och bara några timmar senare kom beskedet att Anton Rödin skrivit på ett kontrakt med Vancouver. Lagets två största stjärnor de senaste åren försvann i ett nafs.

… avstängning Andrew Gordon stängdes av, och vips försvann Linköpings offensiva ledare nummer ett. LHC fick det aldrig riktigt att fungera efter Gordons avstängning, och han fick snällt sitta vid sidan om och se lagkamraterna förlora match på match, och åka ur slutspelet.

… avsked En era går i graven. Nästa säsong kommer Hans Särkijärvi inte längre jobba för Djurgården, och det kommer kännas konstigt utan ”Säcken” i djurgårdsbåset. En stor ledare i en anrik klubb, som ska hyllas för det han gjort för klubben. Snappar någon annan upp honom till nästa säsong?

… dueller Efter förra veckans kvartsfinaler kan vi nu se fram emot två riktigt härliga målvaktsmatcher. Vad sägs om guldmålvakterna Markus Svensson mot Cristopher Nilstorp? Eller om förra säsongens ”Honken Trophy”-vinnare Joel Lassinantti mot årets kanske främsta målvakt, Lars Johansson? Där har vi något att se fram emot.

 

 

Den här artikeln handlar om: