Marcus Paulsson.
SHL

Paulsson om KHK: ”En SHL-klubb som ligger i Blekinge, och det är där jag hör hemma”

ANNONS

Marcus Paulsson är på väg tillbaka till Sverige efter tre säsonger i Davos. Nu bekräftar han att Karlskrona är högintressant för nästa säsong.
– Karlskrona är intressant. Det är en SHL-klubb som ligger i Blekinge, och det är här jag hör hemma, säger Marcus Paulsson till 24blekinge.se.

Efter tre år, en skytteligatitel och en mästartitel i Schweiz med Davos flyttar Marcus Paulsson hem igen. Hans familjesituation har under hela vistelsen i Schweiz varit svår där hans familj valde att stanna hemma.
– Min familj flyttade inte med till Schweiz och har fått pendla så ofta de kan, och det är tufft att inte ha barnen och min fru på plats. Jag orkar inte med det längre. Det är den stora anledningen, annars har det varit kul att spela där, säger Marcus Paulsson till 24Blekinge,se.

32-åringen har tidigare angetts vara på Växjös radar, men där ska läget ha svalnat och istället har Karlskrona seglat upp som favorit att ro i land den landslagsmeriterade forwarden som sköt tio mål och sju assist på 21 matcher i Davos under en skadefylld säsong.

Paulsson, som är född i Karlskrona men uppvuxen i Mörrum, bekräftar för sajten att han diskuterar med KHK och att det är ett intressant alternativ, ja det sticker han inte under den berömda stolen med.
Vi har pratat, absolut. Karlskrona HK spelar i SHL, ligger i Blekinge där jag kommer ifrån, så det är en stor fördel. Det vore en jäkla drivkraft att få kunna spela inför sin familj och vänner från Mörrum och Karlshamn. Det hade varit riktigt kul att få göra det

– Karlskrona är intressant. Det är en SHL-klubb som ligger i Blekinge, och det är här jag hör hemma, säger han och fortsätter berätta om hur han gärna vill vara med och utveckla hockeyn i Blekinge och att han gärna vill fortsätta att göra så den dagen karriären tar slut.

– Det finns stor potential i Blekingehockeyn som borde vara ännu bättre.

Paulsson har tidigare spelat SHL-hockey för Malmö och Färjestad och sköt vassa 37 poäng (19+18) på 55 matcher för FBK senast han spelade i Sverige.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games