BÄST PÅ ISEN. Henrik Lundqvist räddade New York Rangers från ett nederlag mot Tampa.
Tampa Bay

VIDEO: Se Lundqvists mästerliga räddningar: ”En mänsklig highlight-film!”

ANNONS

Henrik Lundqvist håller New York Rangers hopp om hemmafördel i slutspelet vid liv. I natt stod svenskens för 39 räddningar när ett stundtals utspelat Rangers slog Tampa Bay Lightning med 3-2 i Madison Square Garden.
– Han är en mänsklig highlight-film, skanderade NBC:s expertkommentator Pierre McGuire efter Lundqvists svettigaste räddningar i matchen.

Det blev en tuff inledning på nattens hemmamatch mot Tampa Bay Lightning för New York Rangers och Henrik Lundqvist. Redan efter drygt sex minuters spel hade gästerna en 2-0-ledning.

Med det var också det enda Lundqvist skulle släppa förbi sig den här matchen. Resten av tillställningen agerade han vägg och såg till att Rangers kunde vända matchen och vinna med 3-2 efter två mål och en assist av Derek Stepan.

Lundqvist bästa aktioner i matchen kom i mitten av den andra perioden under ett powerplay för Tampa. Där fullständigt rånade han Tyler Johnson, som trodde att han hade ett öppet mål att skjuta på:

Trots förlusten säkrades Tampa Bay Lightning sin slutspelsplats eftersom Boston Bruins bara plockade en poäng mot Carolina Hurricanes. Samtidigt gick man miste om möjligheten att vinna Atlantic Division efter att Florida Panthers besegrat Montréal Canadiens med 4-1 på bortais och tagit hem den titeln.

Matchen innehöll också en synnerligen sen och ful tackling från hemmalagets forward Tanner Glass. Sent i den första perioden sänkte han Vladislav Namestnikov med den här fulsmällen som renderade i ett matchstraff och trolig avstängning för Rangersspelaren.

Tacklingen fick Tampas coach Jon Cooper att bli fullständigt galen i båset. Med tanke på att han redan har Steven Stamkos (blodproppar) och Anton Strålman (benbrott) borta och dessutom saknade Victor Hedman (överkroppsskada) och Ryan Callahan (underkroppsskada) är ännu en skada inget han välkomnar inför slutspelet.

N Y Rangers – Tampa Bay 3-2 (0-2, 1-9, 2-0)
N Y Rangers: Derek Stepan 2 (22), Chris Kreider (21).
Tampa Bay: Andrej Sustr (4), Brian Boyle (13).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games