Sök
160407 VŠxjšs mŒlvakt Cristopher Nihlstorp fŒr hjŠlp av planen skadad efter en kollision i slutminuten av semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan VŠxjš och SkellefteŒ 7 april 2016 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

Smolken i Växjös gjädjebägare – guldmålvakten tvingades avbryta matchen

Växjö vann den fjärde semifinalen mot Skellefteå och kvitterade till 2-2 i matcher. Men det i likhet med Frölundas segermatch mot Luleå igår var det inte utan att det blev smolk i glädjebägaren för det segrande hemmalaget.

I slutminuten åkte målvakten Cristopher Nilstorp på en misstänkt knäskada sedan han fått Mattias Ritola över sig. Han fortsatte spela några sekunder efter en längre vila, innan han klev av och och inte kunde stödja på ena benet och hjälptes ut i omklädningsrummet och ersattes av Stefan Steen de sista elva sekunderna av matchen.

Status för Nilstorp är fortfarande oklar, men C Mores Petter Rönnqvist var inte sen med att ge sin syn på vad en förlust av Nilstorp skulle innebära för fortsättningen av matchserien.
– Ett jättetapp. Med all respekt för Stefan Steen som är en väldigt bra tekniskt skolad målvakt, men han har inte spelat på länge och det blir jättesvårt att komma in i spel nu.

Den här artikeln handlar om: