160407 VŠxjšs Richard Gynge jublar efter VŠxjšs mŒl till 2-1 under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan VŠxjš och SkellefteŒ 7 april 2016 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

Superkedjan fick utdelning för Växjö – kvitterat i semifinalen

ANNONS

Växjös starka förstakedja fick äntligen utdelning i semifinalserien mot Skellefteå. Man var på väg mot förlust hemma och 1-3-underläge i matcher när kedjan fick luft under vingarna och vände matchen åt Växjö.
– Vi har spelat bra hela säsongen och ibland kommer det några matcher där man inte får in pucken. Vi har spelat bra och skapat chanser, men pucken har inte trillat in, så det var skönt att det kom, säger Richard Gynge.

Växjö såg ut att vara på god väg ur SM-slutspelet. Åtminstone på god väg att låta Skellefteå knalla iväg till 3-1-ledning i matcher och chans att stänga matchserien på lördag.

Skellefteå hade 1-0. Man hade ett starkt spelövertag under första halvan av matchen och Växjö lyckades knappt ens få iväg skott på mål när Tuomas Kiiskinen hittade Robert Rosén som utan att se var han hade Richard Gynge slängde in en puck på bortre stoplen som Gynge rakade in till 1-1.
– Det kommer väl lite av att vi hitta en bra kemi och vet hur vi tänker. Nånstans i bakhuvudet så känner jag att han kommer på bortre där och försöker bara få bort den. Sen är det klart att det är turligt att den hamnar på bladet, men vi behövde det där, säger Robert Rosén till C More.

Målet var det första superkedjan gjort i semifinalspelet och av bara farten styrde Gynge in 2-1-målet i slutet av perioden när Tuomas Kiiskinen sköt en backhand som gick via Gynges klubba in i mål till vad som blev matchens sista mål.
– Vi har spelat bra hela säsongen och ibland kommer det några matcher där man inte får in pucken. Vi har spelat bra och skapat chanser, men pucken har inte trillat in, så det var skönt att det kom, säger Richard Gynge.

Både Hans Wallson och Sam Hallam höll med om att matchen var Skellefteås hela vägen fram till det där 1-1-målet kom.
– Vi startar matchen bra. Gör en bra första period och bra första del av andra perioden. Sen när de gör 1-1 får de hur mycket energi som helst. Sen blir vi passiva, ger dem hur mycket som helst och spelar dem rakt i händerna, säger Hans Wallson.

– Matchen har definitivt två, kanske tre ansikten. Skellefteå är starkare än oss fram till vi gör 1-1 och då får vi en otrolig energi och påkoppling av samtliga, säger Sam Hallam.

LÄS ÄVEN: Smolken i Växjös glädjebägare – guldmålvakten tvingades utgå med skada

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch