Sök
130112 Ishockey, Allsvenskan, SšdertŠlje – Malmš: Jonatan Nielsen, SšdertŠlje jublar efter 2-1 mŒlet © BildbyrŒn – 82370 – Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRN …
Timrå IK

Timrå värvar tidigare juniorlandslagsback

Timrå fortsätter att göra klart med intressanta spelare inför nästa säsong. Senast i raden är den tidigare juniorlandslagsbacken Jonatan Nielsen, som närmast kommer från Troja.

– Det är en spelare vi har haft ögonen på i vinter och följt en hel del. Han är en spelartyp som vi känner att vi behöver i laget och som är duktig med pucken och en bra passningsspelare. Att han sedan är beredd att fortsätta utvecklas med oss i Timrå IK är något som jag tycker är mycket positivt, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

22-åringen har tidigare spelat juniorhockey i Linköping och var med i 93-kullens landslag varje säsong under juniorkarriären, men fick aldrig spela varken U18- eller U20-VM. Han draftades av Florida i draften 2012.

De senaste tre säsongerna har han spelat för Troja, först en säsong i HockeyAllsvenskan och de två senaste säsongerna i division 1 där han sköt sex mål och 19 assist på 36 matcher i seriespelen under säsongen, för att sedan svara för starka fyra mål och nio assist på 16 matcher i playoff och kvalserien.
– Det är alltid jättesvårt att bedöma sig själv, men jag tycker att jag är en bra skridskoåkare och gillar att följa med upp i anfallen. Jag gillar även att stå på blå och skjuta och har fått spela en hel del powerplay med Troja, men fick även spela en hel del boxplay där, säger Nielsen själv.

Den här artikeln handlar om: