Sök
Erik Källgren.
Nyheter

Lånar JVM-målvakten en säsong till

Oskarshamn har gjort klart med sin målvaktsuppsättning för kommande säsong. Tingsrydsförvärvet Wictor Ragnewall kommer att kampera ihop med Erik Källgren, som stannar ytterligare en säsong i klubben.
– Det ska bli väldigt kul att få fortsätta representera IK Oskarshamn. Jag lärde mig mycket under mitt första år på seniornivå som jag bär med mig in i kommande säsong, säger Erik Källgren i ett pressmeddelande.

19-åringen, som var tredjemålvakt i JVM i vintras, spelade 20 matcher för klubben under den senaste säsongen och hade 89,7 i räddningsprocent. Han kommer precis som den senaste säsongen att vara i klubben hela säsongen på lån från Linköping.
– Erik Källgren gjorde en mycket bra debutsäsong i IK Oskarshamn. Under sin första seniorsäsong startade han i 20 matcher och visade oss att han är en fantastiskt duktig målvakt. Precis som förra säsongen så tillhör Erik Linköping men kommer att vara hos oss hela nästa säsong. Med Wictor Ragnewall in och Erik Källgren kvar så känner vi oss trygga på målvaktssidan och vi står bra rustade inför kommande säsong, säger sportchefen Roger Jönsson.

Den här artikeln handlar om: