Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #23

ANNONS

Ännu en slutspelvecka har passerat. De fyra kvarvarande lagen har spelat tre matcher vardera under veckan, och hockeysverige.se tar i vanlig ordning ut de hetast spelarna.

Joel Lassinantti, Luleå (4)
Han har successivt blivit bättre under säsongen, och gjorde ett par fina insatser under veckan. Imponerade i lagets förlängningsseger i fredags, och höll laget kvar i förlusten igår. Lassinantti förlorade två av tre matcher, men har överlag varit veckans bästa målvakt.

Calle Rosén, Växjö
När de tilltänkta stjärnbackarna haft svårt att nå upp i sin förväntade nivå har i stället Calle Rosén klivit fram för Växjö. Har gjort ett par riktigt bra matcher under veckan, och blev också målskytt i den tunga 5-3-förlusten i lördags.

Sebastian Aho, Skellefteå
Blev lite av en segerorganisatör vid en match under veckan, och har i vanlig ordning varit stabil för Skellefteå. Är inte den flashigaste spelaren på isen, men gör alltid sitt jobb. Hans viktiga mål 2-3-mål i lördagens match tar honom in i laget.

Jonathan Granström, Luleå
”Överstegrisen” Granström lär bli saknad  i Luleå nu när han uppges återvända till Brynäs. Har varit suverän slutspelet igenom, och är vid sidan av Lassinantti Luleås just nu hetaste spelare. Kan han ta Luleå till final nästa vecka?

Artturi Lehkonen, Frölunda (4)
Det här är måhända ett populistiskt val. Lehkonen har inte varit lika bra spelmässigt som tidigare under slutspelet, men mål gör han på löpande band. Den finske supertalangen håller på att skjuta Frölunda till sin första SM-final på tio år.

Joey Crabb, Frölunda
Många var frågande och rynkade skeptiskt på näsan när Frölunda plockade in Joey Crabb från Växjö. Men nu i slutspelet har vi fått svar på hur Frölunda tänkte. Crabb har passat perfekt in i Roger Rönnbergs slutspelshockey, och igår fick han belöning för sitt hårda jobb. Det var ju han som avgjorde förlängningsrysaren mot Luleå.

Veckans… sågning Växjötränaren Sam Hallam bjöd på en av tidernas mest välformulerade sågningar. När han skulle beskriva sitt lags insats mot Skellefteå. Mästartränaren beskrev laget som ett ”Heavymetal-band som tror dom är Metallica”. Genialt, på så många nivåer.

… hjälte CMore-kommentatorn Lars Lindberg förtjänar en extra kram eller två. Han lovades som bekant 10 000 kronor av Modotränaren Andreas Johansson om laget skulle åka ur SHL, och ”AJ” stod sitt ord. Men Lindberg ville inte ta emot pengarna, utan skänkte dem till Modos ungdomsverksamhet. Man blir alldeles varm i hjärtat.

… Modotränare Nix, veckans Modotränare är inte Andreas Johansson. Veckans Modotränare är förstås Larry Huras, som bjöd på en klassisk intervju med Örnsköldsviks Allehanda. Han förstod inte alls varför han fick sparken, var övertygad om att de var på rätt väg med honom, och berättade dessutom att han var sugen på att ta över Modo i HockeyAllsvenskan.

… vändning 1-3 efter två perioder, och en finalsvit i fara. Då tog Skellefteå fram ett spel som inget annat lag kan matcha. Via fyra raka mål vände man till en 5-3-vinst, och därför kan man i kväll säkra sin sjätte raka SM-final.

… bråk Det hettade till redan på uppvärmningen inför måndagens match mellan Frölunda och Luleå. Stora delar av lagen radade upp kring mittlinjen och kände lite på varandra inför nedsläpp. Bråk på uppvärmningen hör inte direkt till vanligheterna. Inte ens när Luleå är med.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch