Nichlas Torp.
VM 2016

Tre Kronor-backen kan följa med Modo till allsvenskan: ”Stänger absolut inga dörrar”

ANNONS

Han var med och spelade ned laget i andradivisionen. Och Tre Kronor-backen Nichlas Torp utesluter inte att han kan vara en del av det lag som ska försöka spela upp Modo i SHL igen.
– Det är en klubb som jag verkligen tycker om, säger han till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)

Den första chocken har antagligen lagt sig i Örnsköldsvik över att Modo numera får spela i Hockeyallsvenskan och inte i SHL. Senast laget var så långt ner i seriesystemet var säsongen 1984/85. Då spelade spelare som Ulf Norberg, Lasse Molin, Tommy Själlin, Robert Frestadius, Lasse Byström, Lennart Hermansson med flera upp sitt lag till elitserien igen. Nu tycks det bli en spelarflykt av sällan skådat slag och hur Modos trupp kommer se ut nästa säsong är ett stort frågetecken.

En spelare som inte har bestämt sig om han ska bli kvar i Modo eller inte nästa säsong är smålänningen Nichlas Torp. En spelare som har uppskattats för sitt uppoffrande spel för laget. Ett spel som tagit honom hela vägen till Tre Kronor. Det är också efter en träning i Segeltorpshallen med Tre Kronor som hockeysverige.se träffar Torp för en intervju.
– Jag tror att det finns en väldig revanschlust och uppåtanda i Örnsköldsvik just nu. Det är fantastiskt hur mycket folk som har gått ihop och verkligen vill göra något bra av det här, säger Torp med ett uttryck i ansiktet som visar på att han uppskattar Modo och folket som supportar klubben trots den mycket utsatta situationen.

Hur var det att gå ute på stan i Örnsköldsvik dagen efter förlusten mot Leksand?
– Det känns fortfarande overkligt det som har hänt… (Torp tystnar en lång stund innan han fortsätter) Det var en känsla som jag inte trodde att jag skulle få uppleva. Den var väldigt speciellt och det kändes nästan som jag hade gjort något kriminellt.
– Jag var otroligt ledsen och besviken. Ett par dagar efter allt hade lagt sig så började jag tänka på allting runtomkring, vännerna, folk som jag känner och deras känslor… det var riktigt tufft.

Var det en chockkänsla när Broc Montpetit slog in seger pucken bakom Adam Reideborn med tanke på hur matchbilden hade varit?
– Ja, det är klart att det var så, absolut. Jättekonstigt och något som jag inte önskar att någon ska behöva gå igenom.

Många talar om att ni hade oflyt i den här direktkvalserien, men hade Modo ett tillräckligt bra lag för slå Leksand i bäst av sju matcher?
– Ja, absolut. Vi styr och dominerar alla matcher. Det är kanske den sjätte matchen som Leksand gör lite bättre än oss, men resten av matcherna tycker jag att vi är det bättre laget. Samtidigt handlar det om att göra mer mål än det andra laget.

151113 Modos Nichlas Torp under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och …rebro den 13 November 2015 i …rnskšldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRN / Cop 192

Nichlas Torp.

Om Nichlas Torp blir kvar i Modo eller inte nästa säsong är då vi ses i solen utanför Segeltorpshallen inte klart.
– Jag har inte tänkt någonting på något av det där ännu. Jag pratade med (Per) Svartvadet och Andreas (Johansson) efter allt det där som hände. Vi sa att vi skulle ta någon vecka, samla ihop allting och efter det skulle vi ta ett snack. Jag stänger absolut inga dörrar för Modo och jag trivs jättebra där. Det är en klubb som jag verkligen tycker om.
– Nu kommer dessutom det här med Tre Kronor in i bilden. Då får jag lägga allt fokus på det så får vi ta det andra efter.

Efter det som har hänt med Modo vad betyder det då för dg personligen att få komma hit ner och spela med Tre Kronor?
– Det är verkligen jättekul. Klart att det är lite plåster på såren, men framförallt är det skitkul att få vara med igen.

Du var med i Tre Kronor för två säsonger sedan, vilken nytta har du av den erfarenheten när du kliver in i det här gänget?
– Jag vet egentligen inte, men då var det många nya ansikten. Nu känner jag igen dom flesta.

Det är många NHL-spelare som tackar nej till VM-spel, men så långt fram som till spel med Tre Kronor i Ryssland om några veckor har inte den 27-årige backen funderat kring ännu.
– Jag har inte fokuserat någonting på det, säger Torp med ett leende och fortsätter:
– Nu är jag här och ska göra så bra jag kan i dom här två matcherna. Det är en jättetuff konkurrens och jag är jätteglad att jag får chansen att vara här nu. Sedan får vi se vad som händer.

Men du vill väl åka till VM?
– Absolut! Jag skulle inte tacka nej kan jag väl säga ha ha…

Vad ska du tillföra det här gänget?
– Jag ska spela mitt spel, att försöka vara fysisk och sköta det defensiva. Sedan hoppas jag på lite boxplay och så vidare.

BB160324BB362

Victor Olofsson.

Nichlas Torp är inte från det nyligen degraderade Modolaget i Tre Kronor. I laget finns också Victor Olofsson, nu i Frölunda, och Emil Pettersson. Två spelare som visade i direktkvalet att dom håller en hög SHL-nivå.
– Victor är stark och har ett otroligt skott. Dessutom är han en väldigt snabb spelare. Han ska bara spela som han gör i Modo och våga skjuta så mycket som möjligt för han är verkligen fantastiskt duktig.
– Emil är en av dom smartaste spelare jag har spelat med och dom båda ska verkligen ta för sig. Jag är verkligen inte förvånad över att dom är med här i landslaget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL