Sök
Noah Welch.
SHL

Noah Welch klar för Malmö: ”Tror att det finns mer att få ut av honom”

Det har ryktats om det ett tag, men i dag stod det helt klart. Noah Welch, som för bara ett år sedan stod som svensk mästare och vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy, lämnar Modo efter degraderingen och är klar för Malmö.
– Jag tror att det finns mer att få ut av honom än vad han visade under den gångna säsongen, säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård.

När Växjö Lakers tog hem SM-guldet 2015 var han en av de absoluta nyckelspelarna, och tilldelades Stefan Liv Memorial Trophy. Men när Noah Welch flyttade till Modo inför den gångna säsongen blev det en total mardröm, som slutade i degradering för den klassiska klubben. Nu har backbjässen gjort klart med en tredje SHL-klubb på tre säsonger, när han skrivit på för Malmö inför kommande säsong.
– Jag tycker att vi behövde fylla på backsidan med en stor och rejäl tvåvägsback och tycker att vi har hittat honom i Noah. Han kan logga mycket istid i alla spelformer och jag tror att han kommer att bli väldigt nyttig för oss, både i spelet ute på isen och för sitt sätt att agera utanför den. Han är en toppback i SHL och jag tror att det finns mer att få ut av honom än vad han visade under den gångna säsongen. Nu har vi en back- och målvaktssida som ser riktigt bra ut, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

I Modo anslöt inte Welch till laget förrän i oktober, av skatteskäl. Till Malmö kommer han att ansluta 1 augusti, för sin sjätte raka SHL-säsong.
– Malmö Redhawks är en klubb som är på väg i rätt riktning, med fantastiska faciliteter och en professionell organisation. De gjorde en bra förstasäsong i SHL och jag vill vara med och hjälpa till att ta nästa steg. Med det laget som vi har och sättet som vi ska spela på så är jag övertygad om att vi kommer att göra det, säger Welch själv.

På de 32 grundseriematcher han gjorde för Modo producerade han 16 poäng, och han gjorde sedan ytterligare tre i kvalspelet mot Leksand. På meritlistan finns bland annat 75 NHL-matcher för Pittsburgh, Florida, Tampa Bay och Atlanta.

Den här artikeln handlar om: