Sök
Andreas Falk, Gustav Rydahl och Viktor Amnér är klara för Luleå.
SHL

Tre nya spelare klara för Luleå

Semifinalisten Luleå presenterade i dag tre nya spelare i sitt lagbygge till nästa säsong. Det handlar om två spelare som värvas från SHL-konkurrenter, och en spelare som vänder hem till Sverige efter fyra år i Tyskland. 

Efter fyra år i Kölner Haie kommer Andreas Falk tillbaka till svensk hockey och SHL. Hans poängproduktion har stadigt sjunkit under de fyra åren i Tyskland, och den gångna säsongen gjorde han 14 poäng på 49 matcher.
– Andreas är en erfaren ledartyp som vi tycker är bred i sin hockeykompetens och har värdefull erfarenhet av vad som krävs för att vinna. Det är en hårt jobbande center som alltid är som bäst i dom viktiga matcherna och dessutom är mycket bra på att teka, säger Lars ”Osten” Bergström på klubbens hemsida.

Senast 33-åringen spelade i SHL höll han till i HV, där han spelade sex säsonger.
– Jag tycker att det skall bli jättekul att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey som har något bra på gång. Det blir en ny utmaning för mig i min karriär efter en sejour i den tyska ligan. Jag är en spelare som alltid ger allt för laget, älskar att täcka skott och kan även bidra framåt – en renodlad lagspelare om jag får säga det själv, säger Andreas Falk.

Från Växjö har den 21-årige forwarden Gustav Rydahl skrivit på. Han har spenderat de senaste två säsongerna i Lakers, och var med och vann SM-guld förra säsongen.
– Gustav är en 21-årig skridskostark powerforward som kommer att visa sig mycket användbar för oss i vinter. Han är en spelare som spelat i alla juniorlandslagen från U16-U20 och som det kommer bli riktigt kul att följa utvecklingen för honom i Luleå Hockey, säger ”Osten”.

Och precis som det länge ryktats om är även backen Viktor Amnér klar för Luleå. 27-åringen fick ett ordentligt genombrott i Leksand den gångna säsongen när han var med och spelade upp dem i SHL, och ska ha haft intresse från flera SHL-lag.
– Viktor är en late bloomer som via gedigen mognad i HockeyAllsvenskan tagit steg för steg i sin hockeyutveckling. Han är en spelskicklig och pucksäker back som liksom Leksand hade en riktigt positiv fjolårssäsong, säger Bergström.

 

Den här artikeln handlar om: