Sök
160123 DjurgŒrdens Tomi Sallinen kliver in i utvisningsbŒset under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och Malmš Redhawks den 23 januari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
SHL

Djurgården bryter med VM-centern

VM-centern Tomi Sallinen och Djurgården bryter kontraktet med varandra, bara två veckor efter att Sallinens KHL-klausul löpt ut.
– Vi har gemensamt kommit fram till att bryta avtalet med varandra och han är därmed fri att gå till vilken klubb han vill från och med nu, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson. till klubbens hemsida.

Eriksson anser att man har en stark centersida med Matt Anderson, Markus Ljungh och de unga centrar man har i Lukas Vejdemo, Linus Johansson, Albin Lundin och Marcus Davidsson och planerar att ersätta Sallinen med en forward snarare än center.

Den 27-årige finländaren sköt åtta mål och 24 assist på 46 matcher under säsongen, efter att ha gjort 19+17 på 54 matcher för Leksand säsongen innan i seniorkarriärens bästa säsong både mål- och poängmässigt.

Den här artikeln handlar om: