Sök
Patrik Laine kramas om.
VM 2016

Laine ikapp Nyquist – sköt Finland till semi: ”Behöver bara en chans för att göra mål”

Åttonde raka vinsten – och mål av Patrik Laine igen. Finland slog Danmark med 5–1 i sin kvartsfinal och ställs nu mot vinnare mellan Ryssland och Tyskland.
– Han behöver bara en chans att göra mål, säger Tomi Sallinen om Laine efter vinsten.

SANKT PETERSBURG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Finland har kört över de flesta motståndarna i VM så här långt. Danmark gav inledningsvis finnarna bra motstånd i torsdagens kvartsfinal, men orkade inte stå emot den finska maskinen. Det blev seger med 5–1 efter att Patrik Laine satt käppar i hjulet för danskarna.

Det var nämligen efter Lars Ellers 1–2-reducering, när danskarna hade fått upp lite swagger, som den omhuldade junioren klev fram och snärtade in 3–1 med 1.03 kvar av den andra perioden. Laines hårda och kliniska skott var otagbart för Sebastian Dahm i den danska kassen.
– Han behöver bara bara en chans för att göra mål, säger finske centern Tomi Sallinen, som spelade i Djurgården den gångan säsongen.

Laine har skjutit sju mål på åtta matcher och delar ledningen i VM:s målliga med Gustav Nyquist.
– Det finns många NHL-spelare man kan jämföra honom med redan nu, men alla är sin egen spelare och han är Patrik Laine, säger Sallinen.

Finland fick ett mål från Jussi Jokinen i tom kasse innan Mikael Granlund blev tvåmålsskytt när han fastställde slutresulatet till 5–1. Även Jarno Koskiranta gjorde mål för Finland.

Tomi Sallinen har två raka säsonger i SHL med Leksand respektive Djurgården bakom sig, men sa nyligen upp det andra året på sitt kontrakt med Djurgården.
– Min plan var att gå till en större liga och ta ett steg framåt. Nu kändes det som rätt läge. Det finns några erbjudanden från KHL så jag kommer nog att spela där nästa säsong, säger han.

Innan dess blir det två VM-matcher till för 27-åringen. På lördag väntar Ryssland eller Tyskland i semifinalen i Moskva. 

Den här artikeln handlar om: