Nichlas Torp.
SHL

Återförenas med bästa kompisen i Leksand: ”Sugen på att spela med honom igen”

ANNONS

Nichlas Torp valde att ta det lite kontroversiella steget till Leksand – klubben som skickade ut hans tidigare klubb Modo ur SHL. Bortsett från viljan att spela vidare i högsta ligan ville den hårdföre backen ta möjligheten att återförenas med en av sina bästa vänner, Lukas Eriksson.
– En barndomsvän som jag har haft sedan jag började spela hockey och som jag sedan spelat med i princip upp till A-laget i HV71. Jag var sugen på att spela med honom igen, säger Torp till hockeysverige.se.

När hockeysverige.se träffade Nichlas Torp för en intervju utanför Segeltorpshallen tidigare i vår höll han en liten dörr öppen för att spela vidare i Modo efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. Nu blev det inte så. Den 27-årige backen från Jönköping kom i stället att skriva på för Leksand. Alltså det lag som slog ut Modo ur SHL. Numera är inte det så dramatiskt som det låter. Att dom bästa spelarna i lag som degraderas från SHL stannar kvar i samma liga på ett eller annat sätt är inget ovanligt.
– Jag känner att jag är i den åldern då jag vill fortsätta utvecklas och spela på en så hög nivå som möjligt. Då blev Leksand ett jättebra alternativ för mig, säger Nichlas Torp när hockeysverige.se får en intervju med honom.

Fanns möjligheten för dig att stanna i Modo?
– Grejen är den att jag vill spela på en så hög nivå som möjligt just nu. Hade jag varit i slutet av min karriär kanske det hade varit en helt annan grej, men jag känner inte att jag är klar som hockeyspelare. Jag vill spela på en så bra nivå som möjligt och då är SHL en perfekt liga. Dessutom känns Leksand som ett perfekt ställe för mig att ta ytterligare ett steg i min utveckling.

Nichlas Torp kom att spela fyra säsonger i Modo och när han blickar tillbaka på tiden där gör han det med varma känslor.
– Jag har haft en jättebra tid i Modo hela vägen förutom i sista matchen. Annars har jag haft en kanontid hela tiden och fått den utvecklingen jag velat ha.
– Dessutom har jag träffat och lärt känna många fina kompisar och vänner genom Modo men även utanför hockeyn i Örnsköldsvik.

Det spekulerades en del i att Torp skulle hamna hemma i HV71 igen, men det ryktet dödar han snabbt.
– Nej, det var inget som vi pratade om alls.


Lukas Eriksson. Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

Varför valde du spel i just Leksand?
– Leksand hörde av sig och visade att man var sugna. Sedan har jag en barndomsvän som jag har haft sedan jag började spela hockey och som jag sedan spelat med i princip upp till A-laget i HV 71, Lukas Eriksson. När nu han var i Leksand så blev jag sugen att spela med honom igen.
– Sedan har jag haft ”Perra” (Johnsson) som coach tidigare samtidigt som Leksand är ett lag som är på uppgång. Dessutom har jag hört mycket gott om Leksand från kompisar som har spelat här, så det var många pusselbitar som passade in. Det känns verkligen skitbra att vara här.

Och nu ska du alltså spela för det lag som slog ut Modo ur SHL?
– Första tanken var lite speciell, men för mig ska jag spela i ett SHL-lag nu och Leksand är som vilket annat SHL-lag som helst. Jag ser inte det som att jag går till det lag som slog ut Modo utan jag går till Leksands IF som ska spela SHL den här säsongen och stanna där.

Du fick chansen i Tre Kronor igen i våras, hur mycket har det här med landslagsspel påverkat ditt val att stanna i SHL?
– Klart att det var riktigt skoj att vara med där, men jag vet inte om det påverkade mitt beslut om vart jag ska spela. Det är skitskoj att spela i Tre Kronor och ett kvitto på att man gör rätt saker. 

Är du besviken över att du inte kom med hela vägen till VM i våras?
– Nej, det är jag inte. Det är fantastiskt bra hockeyspelare man konkurrerar emot. Jag var jätteglad för att jag fick vara med. Samtidigt är det såklart att när man väl är där så spelar jag på samma villkor som alla andra.

Åter till din nya klubb Leksand, vilka är dina första intryck?
– Väldigt positiva. Jag har fått ett fantastiskt bemötande både på och utanför isen. Det är proffsigt…, jag har jättemycket bra att säga och det känns riktigt bra faktiskt.

Hur ser du på din roll i det här laget?
– Jag ska bara köra på, vara mig själv och spela den hockey som Leksand har värvat hit mig för att spela. Sedan har jag varit med i x antal säsonger i elitserien så jag vet vad det handlar om och vad som krävs, men det känns som gubbarna redan vet det.

Känner du inte lite grann att du får ett extra ansvar som rutinerad och landslagsspelare i det relativt oerfarna Leksand?
– Precis som du säger så har jag varit med ett tag även om jag inte känner mig så gammal, skrattar Nichlas Torp.
– Klart att kan jag hjälpa någon genom min erfarenhet så kommer jag absolut göra det.

Det är, som sagt var, ett ganska orutinerat Leksand, hur långt kan det här laget räcka i SHL?
– Vårt mål är att vi ska vara kvar i SHL. Nu har vi inte riktigt pratat om vilket mål vi ska ha, men det är vad jag tror. Vi ska hålla oss kvar till vilket pris som helst. Vad som händer sedan återstår att se.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch