Sök
Elias Lindholm
Nyheter

Nu är Elias redo att ta nästa steg i högintressanta Carolina: ”Känns som att jag är en veteran i det här laget”

Han är bara 21 år, men är ändå en av de mer rutinerade i sitt lag. Carolina Hurricanes har en av NHL:s mest intressanta talangbanker, och nu ska både Elias Lindholm och laget ta nästa steg.
– Det ska bli kul och jag är nästan lite sugen på att sticka över redan nu och att det ska dra igång, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Elias Lindholm hade högt uppskruvade förväntningar på sig efter sin mycket fina säsong 2014/15 då han svarade för 17 mål och totalt 39 poäng på 82 matcher. Lindholm fick en stor roll och ett stort förtroende efter det och skrapade ihop lika många poäng säsongen 2015/16 som den innan, det vill säga 39. Men själv är inte Lindholm speciellt nöjd med inledningen av förra säsongen.
– Säsongen blev inte som jag hade hoppats. Det var en väldigt trög start för min del. Jag hade två poäng efter 20 matcher eller något liknande. Det var väl lite trögt, säger Elias Lindholm när hockeysverige.se får en intervju med honom under Andreas Öhgrens träning på ett gym i Gävle.
– Jag tycker ändå att jag kom igång efter den svaga inledningen. Jag hade hoppats på att göra fler poäng, men samtidigt är det svårt att börja jaga när man varit så trög i starten. Säsongen var lite upp och ner, men jag tycker ändå att jag tog ett kliv framåt förutom i starten då det var mycket motstuds.
– Jag hade mycket lägen, men det var en sådan säsong när det var mycket stolpe ut. Det var en säsong som jag helst bara vill glömma och i stället ta nya tag.

Hur ska du undvika att få samma start nästa säsong?
– Det var lite därför som jag tog hjälp av Andreas, för att ta nästa steg. Det börjar ju framförallt med att ha en bra sommarträning, att bli lite bättre på allt möjligt där jag tror att Andreas kan hjälpa mig med.

16

Teuvo Teräväinen.

Carolina har många unga bra spelare, men hur mycket tålamod har organisationen med att ni inte lyckas ta er till slutspel?
– Det känns som att vi har något bra på gång i Carolina. Nu fick vi in (Teuvo) Teräväinen också, men annars hade vi vid trading deadline ungefär samma lag. Nu har dessutom alla blivit ett år äldre så jag hoppas att vi ska kunna vara med och utmana om en slutspelsplats. Det är vad som är målet. Sedan kan allt som vanligt hända i ett slutspel.
– Det ser intressant ut med dom unga finnarna och den unga backuppsättningen som vi har. Det ska bli kul och jag är nästan lite sugen på att sticka över redan nu och att det ska dra igång, säger Elias Lindholm med ett leende.

Du är ”bara” 21 år men har redan fått en ganska bärande och viktig roll i Carolina, hur hanterar du det?
– Det känns nästan som jag är en veteran i det här laget fast jag är ganska ung, haha. Vi har ett ungt lag men framförallt känner jag att det är kul att få spela mycket. Sedan vet jag att dom vill att jag ska ta för mig mer i omklädningsrummet, att jag ska prata mer och allt sådant. Det får komma med åren. Just nu har jag fullt sjå med mig själv, men det är kul att organisationen tror på mig.

Du är en social person, men är det annorlunda att ta för sig vid sidan av isen i ett NHL-lag?
– Jag har väl egentligen aldrig varit den som pratat så mycket i omklädningsrummet. Jag försöker mer går runt och surra och se till att alla har det bra. Sedan försöker jag visa på isen. Det är väl där som mitt ledarskap ligger, att försöka gå i bräschen och visa vägen där.

DSC_0062

Elias Lindholm drogs med en lättare fotskada som han efter säsongen fick operera efter säsongen.
– Jag fick problem med en tå, men jag skulle inte säga att det påverkade min hockey. Det var en lite dryg grej, men jag skulle inte säga att det påverkade mig på isen.
– Det var ett tag som det var tufft att sätta på sig skor, grillor och sådant. På isen, när man är uppumpad av adrenalin, så tänkte jag inte på det.

Var operationen anledningen till att du tackade nej till spel i VM?
– Jag ville få det gjort så jag kunde sluta tänka på det inför nästa säsong.
– Är jag bara frisk och hel så är jag absolut gärna med. Det är alltid en stor ära att få vara med i VM. Hade jag inte gjort den här operationen och haft dom här besvären så hade jag absolut kommit dit. Men nu var det läge att ta operationen annars tycker jag själv att det skulle blivit hackigt att hålla på fram till slutet av maj och ta operationen efter det för att sedan hålla på rehabträna fram till mitten av juni.
– Jag ville få en bra sommarträning speciellt när jag visste att jag skulle få köra med Andreas också.

BB150511JM005

I landslagströjan.

Du spelade i VM 2015, hur mycket påverkar det egentligen sommarträning och återhämtning att köra tio matcher extra i maj?
– Som någon sa där borta i USA att den bästa träningen är att vara på isen. Det påverkar inte så mycket egentligen.
– Om du däremot spelar Stanley Cup final kan man verkligen börja prata om hur det påverkar. Går du så långt är du inne i juni. Håller man på till i slutet av maj borde det ändå vara ganska lugnt.

Vilka förväntningar har du på nästa säsong?
– Vi saknar någon ytterforward men får vi in någon back och forward till så tycker jag att det absolut ser intressant ut för att ta oss till slutspel. Det säger man i och för sig inför varje säsong, men med det här unga laget och i och med att Sebastian Aho och (Teuvo) Teräväinen kom in så kan bara alla steppa upp lite så ser det intressant och spännande ut inför säsongen.

Den här artikeln handlar om: