Sök
Oscar Lindberg. …
NHL

Ny behandlingsmetod ska göra Lindberg redo för NHL-säsongen: ‘Känns bättre varje gång’

Det kan bli en snabbare comeback än väntat för Oscar Lindberg. En ny behandlingsmetod har hjälpt den nyopererade svensken i rehabiliteringen.
– Varje gång jag gått på den här behandlingen så känns det bättre, säger han till nhl.com.

I början av maj opererade Oscar Lindberg sin höft, efter det att New York Rangers slagits ut med 4-1 i matcher mot de blivande mästarna Pittsburgh Penguins. Från början sades det att den tidigare Skellefteåstjärnan skulle behöva sex månaders rehabilitering, men nu ser det ut att kunna gå snabbare än så.

Det är en ny behandlingsmetod, framtagen av naprapaten Vesa Koskela, som gjort att framstegen blivit stora för svensken. Naprapaten menar nämligen att höftproblemen börjat med en krånglande stortå, och därför behandlar han foten som ett led i att få bukt på höftproblemen, skriver nhl.com. Metoden går i princip om att korrigera foten för att få muskulaturen att slappna av.
– Jag har känt av det här sedan lång tid tillbaka. Det har begränsat mig när jag tappat styrkan och det har slagit stopp i vissa muskler, säger New York Rangers-spelaren till sajten.

Det kan nu bli en comeback tidigare än i november, som målet var från början.
– Målet är att jag ska ta mig tillbaka före det. Det känns inte omöjligt med oktober eller tidigare. Varje gång jag gått på den här behandlingen så känns det bättre.

Lindberg kommer från och med nästa säsong spela i specialgjorda skridskor, framtagna för just hans fötter.

 

Den här artikeln handlar om: