Sök
Milan Michálek.
World Cup 2016

Michálek tror på tjeckisk skrällseger i World Cup: ”Det hänger på målvakten”

När man pratar om favoriterna i den stundande World Cup-turneringen handlar det först och främst om Kanada, USA, Ryssland och Tre Kronor. Tjeckien ses på förhand som det kanske svagaste laget i turneringen, men det hindrar inte veteranen Milan Michálek från att tro på en skräll.
– Ja, vi kommer troligen vara underdogs, men du vet aldrig. Om målvakten spelar bra tror jag vi har en god chans i en så kort turnering, säger 31-åringen till Sportsnet.

Den målvakten kommer troligtvis bli Detroits Petr Mrázek, som imponerade på många och stal förstaspaden i Red Wings från Jimmy Howard den gångna säsongen. Även om det skulle sluta dåligt för tjeckerna menar ändå Michálek att det kommer vara en upplevelse utöver det vanliga.
– Jag är väldigt upprymd. Det är verkligen en speciell turnering, säger forwarden.

Något som sannolikt gör att möjligheten att spela i World Cup är något än mer speciellt för 31-åringen är den skadeproblematik han lidit av de senaste två säsongerna. Över de senaste två åren har han missat inte mindre än 53 matcher i NHL på grund av skada, men nu är han frisk och redo att hjälpa Tjeckien till en superskräll.

 

 

Den här artikeln handlar om: