KRAKOW 19.08.2016 HOKEJ NA LODZIE LIGA MISTRZOW COMARCH CRACOVIA KRAKOW – FARJESTAD BK NZ RADOSC FARJESTAD BK FOT JAKUB GRUCA / FOKUSMEDIA / NEWSPIX.PL KRAKOW 19.08.2016 SPORT Ice hockey Eishockey CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE COMARCH CRACOVIA KRAKOW – FARJESTAD BK FOT JAKUB GRUCA / FOKUSMEDIA / NEWSPIX.PL — Newspix.pl PUBLICATIONxNOTxINxPOL GJ190816_005 …

Ryck i andra perioden gav FBK-seger i Polen

Färjestad öppnade den här säsongens CHL-spel med att spela på bortaplan i Kraków mot polska mästarna Cracovia. Polackerna hängde med målmässigt bra i första perioden och hade med sig 1-1 in till periodvilan inför vassa 6 209 åskådare.

Men i andra perioden gjorde Färjestad processen kort med Cracovia, som utöver fyra slovaker, två tjecker och en österrikare består av just polska spelare.
Färjestad vann perioden med 3-0 och sköt de tre målen inom loppet av knappa åtta minuter under första halvan av perioden.

Per Åslund, hemvändaren, snärtade in 2-1 och spelade sedan fri Rasmus Asplund till 3-1 innan Anders Eriksson satte 4-1 efter att ha tagit hand om en retur efter inbrytning från John Persson.
Färjestads vann matchen med 5-1 till slut. Matchens första mål gjordes av Magnus Nygren och det sista av Björn Svensson. Eller gjordes och gjordes. Han sköt ett distansskott som målvakten räddade och sen studsade pucken in via en motståndarskridsko.

Färjestad avlossade 52 skott mot det polska målet under matchen och spelar sin nästa match i CHL på söndag när man gästar Sparta Prag.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL