Sök
I ny omgivning …
Skellefteå AIK

Skellefteå knep stark bortaseger i CHL

Gustaf Lindvall imponerade i Skellefteåburen, och var den stora segerorganisatören när man besegrade KalPa på bortaplan. Nu har Skellefteå ett kanonläge att gå vidare i CHL.

Skellefteå stod i kväll för en stark insats i bortamötet i CHL-gruppspelet mot KalPa. Nyförvärvet Henrik Hetta öppnade målskyttet i den andra perioden, och Pär Lindholm fyllde sedan på efter ett mycket vackert anfall. Hela kedjan, som förutom Lindholm också innehöll Jesper Olofsson och Andrew Calof, deltog i uppbyggnaden till målet.

KalPa fick in en reducering innan perioden var över, men en starkt spelande Gustaf Lindvall i Skellefteåburen såg till att ge den svenska storklubben en viktig seger i jakten på en slutspelsplats. Nyförvärvet stoppade 27 av de 28 skotten han fick på sig i segermatchen.

Skellefteå fick ”bara” med sig en poäng i premiären mot Vienna Capitals på bortaplan. Efter kvällens bortaseger ser utgångsläget minst sagt gynnsamt ut för de sex senaste årens finallag.

Lagen mötes igen på lördag, i Skellefteå Kraft Arena.

Den här artikeln handlar om: