Sök
Kristoffer Gunnarsson.
SHL

Frölundas juniorlandslagsback går till Oskarshamn

Frölunda fortsätter att placera unga spelare i allsvenska Oskarshamn. Den senaste i raden av talanger som lånas ut till den småländska samarbetsklubben är juniorlandslagsbacken Kristoffer Gunnarsson, 19.

Den Boråsfostrade Gunnarsson spelade fem matcher med IKO i Hocketallsvenskan redan i fjol. Till att börja med är det ett korttidslån som kan förlängas om parterna anser det gynnsamt.
– Kristoffer var hos oss under en kort period förra säsongen och gjorde goda intryck på oss redan då. Det är en stark tvåvägsback med sina främsta egenskaper i defensiven. Nu stärker han upp oss under de kommande två veckorna först och främst, sedan får vi se hur backsidan ser ut efter det, säger IK Oskarshamns sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

Kristoffer Gunnarsson var i helgen i tjeckiska Hodonin och spelade där turnering med Juniorkronorna. I gårdagskvällens avslutande möte med värdnationen blev han utsedd till matchens lirare efter att ha skjutit 2–1-målet som gav Sverige en övertidsseger i matchen.

Utöver sin allsvenska sejour står Gunnarsson bokförd för 13 SHL-matcher med Frölunda. I J20 SuperElit stod han i fjol för sju mål och totalt 14 poäng på 36 matcher.

Den här artikeln handlar om: