Sök
Bill Sweatt fick näta direkt i den efterlängtade SHL-återkomsten mot Linköping i går.
SHL

Äntligen hel efter fjolårets skadehelvete: ”Förra säsongen var riktigt frustrerande”

En magmuskelskada spolierade hela förra säsongen för Bill Sweatt. Som ny i Luleå hade han hoppats på att vara en starkt bidragande faktor till ett framgångsrikt lag, men i stället kunde han inte ens spela hälften av alla matcher. Efter sommarens operation är han äntligen tillbaka – och hockeysugen, även om han inte vill prata i termer som revansch. 

Efter två framgångsrika säsonger i Brynäs värvades Bill Sweatt inför fjolårssäsongen till storsatsande Luleå. Där var tanken att han skulle bli en av pusselbitarna i Luleås satsning mot att ta SM-guldet. Men säsongen blev tung för amerikanen.

Tidigt på säsongen drabbades han av en skada, som såg till att han bara kunde spela 24 matcher och störde under hela säsongen. Under gårdagens premiärmatch mot Linköping var han äntligen tillbaka i SHL-spel, och slog till med ett mål direkt. Efter sommarens operation mår han nu också bra fysiskt.
– Det känns väldigt bra. Förra säsongen var riktigt frustrerande, det är inget att hymla om. En frustrerande och svår säsong att ta sig igenom, men nu är allt löst. Allt är normalt, kroppen känns bra, och nu kan jag koncentrera mig på att hålla mig frisk under säsongen, säger Sweatt till hockeysverige.se.

Skadan som han drogs med var en så kallad ”sports hernia”, en bukväggssvaghet som gjorde att hans magmuskel delvis lossnat från ett ligament. Det var en skada som påverkade kraftigt även när han klarade av att spela.
– Jag tror att jag fick det i säsongens femte match, mot Skellefteå, och ända från det var det samma sak. Vi lyckades inte lista ut vad det var för något förrän i slutet av säsongen.
– Under första delen av säsongen kunde jag inte ens spela för att det gjorde så ont. Jag kunde inte vara explosiv, jag kunde inte åka som jag normalt gör, om jag kom i närkamper i hörnen eller bara sköt ett skott så gjorde det ont. Det är svårt att spela igenom något sånt.

”HADE VI KUNNAT SLÅ UT FRÖLUNDA OM JAG KUNNAT SPELA?”

För Bill Sweatt kom den skadefyllda säsongen med dålig tajming. Som ny i Luleå ville han gärna visa upp sig för sina nya fans. Att sitta på sidan under en säsong som inte blev vad laget hade hoppats var också frustrerande.
– Jag hade turen att ha spelat i ligan två år innan, så jag tror att folk visste redan innan vad jag kan. Men även om de vet ungefär vad jag kan så vill man visa det. Laget skulle vara bra och vi gick till semifinal, men jag undrade många gånger om jag hade varit hel och kunnat spela, hade vi kunnat slå ut Frölunda och fått spela final då? Det var definitivt frustrerande.

Är det tufft att komma in i ett nytt lag när man skadar sig så tidigt, när man inte kan vara med och bidra och inte är med på bortaresor och såna grejer?
– Ja, men jag vill ge grabbarna beröm där. De höll mig involverad hela året. Jag kunde ha känt mig fjärmad och inte ha varit en del av laget, men grabbarna frågade konstant hur jag mådde och skojade runt, och bjöd med mig på grejer även fast jag inte följde med på bortaresor.

ÅKTE UR CHL I GRUPPSPELET

Årets säsong började inte som Luleå hade hoppats. Laget åkte ur Champions Hockey League redan i gruppspelet, en rejäl missräkning. Men Bill Sweatt tycker ändå att man har ett bra lag i år, och att man bevisade det i premiären mot Linköping.
– CHL var en besvikelse. I matcherna mot Berlin var de bättre än oss men jag tycker att vi var bättre än Saipa i båda matcherna, men vi hittade inte sätt att vinna. Ibland händer sånt under en säsong, men det var bra att få en seger direkt i SHL efter lite besvikelse.
– Det var bara första matchen så det är svårt att säga att det är ett direkt tecken på hur det kommer gå, men vi har ett bra lag i år. Vi gjorde en bra match hela vägen från första till fjärde linan, första till sjätte back och ”Lassi” (Joel Lassinantti) i mål.

Finns det någon fördel med att åka ur CHL?
– Ja, oavsett vad folk säger så när man är i CHL och går vidare får man spela extra matcher när det är landslagsuppehåll, i stället för två SHL-matcher i veckan får man spela en till i CHL. Så det ger dig mer vila. Gud förbjude, men om vi skulle få skadeproblem i laget är den extra vilan skön för de grabbarna som blir skadade.

Vad är målet den här säsongen – SM-guld?
– Självklart, målet är alltid att ta hem allting. Men vi ska inte se så långt framåt, vi måste träna hårt som vi gjort varje dag och jobba hårt varje match, då har vi chansen.

För egen del, ser du säsongen som en möjlighet till revansch för fjolåret?
– Jag skulle inte säga revansch. Jag vill bara göra det bästa jag kan, nu när jag är frisk. Jag vill göra vad jag kan för att hjälpa laget att vinna och ha ett bra år, det är vad allting handlar om.

Idag 19:00
New York Islanders - Buffalo Sabres
1 1.88
X 4.20
2 3.70
Idag 19:00
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets
1 2.45
X 4.20
2 2.53
Idag 22:00
Anaheim Ducks - New York Rangers
1 2.20
X 4.10
2 2.92
Idag 22:00
Calgary Flames - Carolina Hurricanes
1 2.50
X 4.20
2 2.48
Söndag 00:30
Nashville Predators - Dallas Stars
1 2.10
X 4.12
2 3.10
Söndag 01:00
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings
1 1.64
X 4.70
2 4.60
Söndag 01:00
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals
1 2.18
X 4.25
2 2.88
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten