Färjestads Rasmus Asplund deppar under matchen mot Karlskrona.

Färjestad kollapsade – släppte in fyra mål på en period igen

De hamnade i 4-0-underläge redan i första perioden mot Malmö senast – men hade uppenbarligen inte dragit någon lärdom av det. Färjestad upprepade misstaget och släppte in fyra mål i samma period även mot Karlskrona.
– Vi känns lite hetare än dem, säger KHK-tränaren Pelle Hånberg efter 5-2-segern.

Ny säsong – men samma Färjestad som de senaste åren. Värmlänningarna har gått ut och sagt att man ska spela en mer attraktiv hockey den här vintern, men det har man inte sett skymten av under säsongsinledningen. Istället har man fortsatt vara det ojämna berg-och-dalbanelag man varit de senaste åren, där man ofta öppnar allt för svagt.

Karlstad-laget har hamnat i underläge efter den första perioden i samtliga matcher man spelat under säsongsstarten – och gjorde så även mot Karlskrona. När man sedan följde upp det med att upprepa misstaget mot Malmö – och släppa in fyra mål i samma period även mot KHK – var loppet kört för gästerna.
– Vi känns lite hetare än dem, spelar med lite mer edge idag, säger hemmatränaren Pelle Hånberg till C More efter att laget vunnit med 5-2.

Backveteranen Mattias Karlsson sköt sitt första mål för Karlskrona och var poängbäst i matchen efter att han också noterats för en assist. Därmed ledde han KHK till deras tredje raka seger – som gör att laget nu placerar sig på en andraplats i tabellen.
– Vi gör mål på våra chanser. Vi spelar inte jättebra, men skaffar oss en ledning ändå, säger Karlsson om lagets insats.

Färjestad kom till spel utan forwardsstjärnan Johan Ryno och förstärks även med målsprutan Milan Gulas, som kommer in på artistkontrakt, lagom till lagets nästa match mot HV71 på torsdag. Den duon kommer att behöva prestera på topp om inte FBK ska harva i bottenregionerna av tabellen den här vintern.

*****

I Gävle tog Linköping en efterlängtad trepoängare när Henrik Törnqvist avgjorde sent borta mot Brynäs. Segern var östgötarnas första för säsongen och ger laget efterlängtad arbetsro. Stor matchvinnare var målvakten Jacob Johansson – som stoppade 24 av de 25 skott han ställdes emot i 2-1-segern.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL