Martin Thörnberg är på väg att gratulera Erik Andersson efter hans andra mål mot Skellefteå.
Skellefteå AIK

HV hade lekstuga – förnedrade Skellefteå: ”Står med mössan i hand”

Det var bara ett lag på banan när HV71 tog emot Skellefteå i Jönköping. Dryga tolv minuter in i första perioden ledde hemmalaget med 4-0 – i en match man till slut med osannolika 7-1.
– Det var en total utdelning, så det är klart att vi är nöjda, säger tvåmålsskytten Martin Thörnberg.

Skellefteå kom till Småland med en diger lista saknade spelare. Med namn som Joakim Lindström, Oscar Möller, Jimmie Ericsson, Axel Holmström och Kyle Cumiskey ur spel var inte förutsättningarna de bästa för att man skulle kunna hävda sig i Kinnarps Arena – och det var också något som visade sig snabbt.

Ett reservbetonat bortalag blev fullständigt utspelat redan från första nedsläpp och efter dryga tolv minuter hade HV prickat in fyra mål och avgjort matchen. Glödheta Martin Thörnberg förlängde sin sanslösa målsvit till elva matcher när han prickade in 2-0 – och skulle senare också bli tvåmålsskytt i matchen.
– Det var en total utdelning, så det är klart vi är nöjda, säger han till C More.

Att Skellefteå skulle få det svårt med tanke på de frånvarande spelarna kunde man kanske förstå, men att laget agerade så förvirrat som de gjorde var ändå synnerligen okaraktäristiskt för västerbottningarna.
– Vi står med mössan i hand och HV71 får åka som dom vill. Det är klart dom ser bra ut då, konstaterar bortatränaren Fredrik Öberg.

Utöver Thörnberg var det inte mindre än fyra spelare till i hemmalaget som noterades för två poäng i matchen. Erik Andersson var HV:s andra tvåmålsskytt, medan Ted Brithén (1+1), Pär Arlbrandt (0+2) och Dylan Reese (0+2) också noterades i poängprotokollet vid mer än ett tillfälle.

För Skellefteå var detta lagets första nederlag för säsongen, medan HV71 tog klivet upp på fjärdeplats i och med segern.