Henrik Lundqvist hade en tung kväll.
Nyheter

New York Rangers: Ett fönster som har bommats igen

ANNONS

Förra säsongen talades det om att New York Rangers fönster höll på att stängas igen. Nu har det definitivt gjort det. Rangers får vara nöjda om de tar sig till slutspel.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Nick Holden, b, Colorado, Michael Grabner, fw, Toronto, Nathan Gerbe, fw, Carolina, Josh Jooris, fw, Calgary, Mika Zibanejad, fw, Ottawa, Jimmy Vesey, fw, Harvard University, Brandon Pirri, fw, Anaheim
Förluster: Keith Yandle, b, Florida, Dan Boyle, b, slutar, Eric Staal, fw, Minnesota, Viktor Stålberg, fw, Carolina, Derick Brassard, fw, Ottawa, Dominic Moore, fw, Boston, 
S9

S1HENRIK LUNDQVIST
Kungen är fortfarande kvar på tronen i New York. Under sina bästa stunder förra säsongen visade han upp en form han inte haft många gånger under karriären. Dessvärre hade svensken en tung avslutning på säsongen och blev bland annat utbytt under de två sista slutspelsmatcherna. ”Henke” är även säsongen 2016/2017 den som kommer behöva bära sitt New York Rangers på sina axlar. Han bör ha ett par riktigt bra säsonger kvar.

S2RYAN MCDONAGH
Lagkaptenen som är ryggraden i New York Rangers svajiga försvar. McDonagh är en skicklig back som kommer få tunga minuter i boxplay, men även i powerplay nu när Keith Yandle lämnat klubben. McDonagh är den enda som skulle kunna få epitetet ”klassback” i Rangers backuppsättning, och då är det tveksamt om ens han kan benämnas som en sådan.

S3RICK NASH
42 mål säsongen 2014/2015 följdes upp av blygsamma 15 förra säsongen. Visserligen spelade Nash bara 60 matcher, men 15 mål hade i princip behövt dubblas för att Nash skulle ha haft en bra säsong. Nu gäller det att han kliver fram, och åtminstone är uppe på 30 mål, för att Rangers ska ha någon som helst chans att utmana. Man har nämligen ingen annan utpräglad målskytt i truppen.

S4DEREK STEPAN
Trots att han bara är 26 år gammal är Derek Stepan en av veteranerna i laget, och en av de som förväntas leda Rangers. Han har en lön som motsvarar en förstecenter, men hittills har han inte bevisat att han klarar av att leda Rangers offensiv. Sedan han kom in i ligan hösten 2010 har han varit stabil kring 50 poäng, men amerikanen skulle behöva ta ett kliv till i sin produktion. Det finns det potential till.

S6
Lagets poängkung: 
MATS ZUCCARELLO
Norrmannen vann den interna poängligan redan förra säsongen, och känslan är att han bör vinna den även den här gången. Mats Zuccarello är den i New York Rangers som har flest verktyg i sin låda, och den som mer eller mindre förväntas vara den stora poänggöraren. Noterade fyra poäng på sex matcher i World Cup, och i NHL kommer han från sin främsta säsong med sina 61 poäng.

S5JIMMY VESEY
Den mest upphaussade collegespelaren på länge. Förra säsongens främsta spelare i collegeishockeyn var en av sommarens mest jagade spelare, och att det till slut var Rangers som lyckades norpa åt sig honom var överraskande. Nu återstår det att se om han kan ta det kliv som lagkamraten Kevin Hayes inte riktigt lyckats med, och bli en stjärna även i NHL.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Sakta men säkert har New York Rangers tappat gentemot den absoluta toppen. Det kan tyckas hårt att påstå det om ett lag som vann Presidents’ Trophy så sent som 2015, men det är ett faktum som de flesta håller med om. Förra säsongen blev det närmast smärtsamt tydligt att man inte kunde hänga med i Pittsburghs tempo i den första slutspelsrundan, och ingenting tyder egentligen på att det kommer bli annorlunda den här säsongen. Laget är bra, men i en division med Pittsburgh och Washington, stadsrivalen New York Islanders, samt spännande Philadelphia och Carolina, kommer man få slåss med näbbar och klor för att ens gå till slutspel. Den som kan rädda dem är förstås Henrik Lundqvist. Frågan är dock om han fortfarande är en av ligans fem främsta målvakter? I övrigt är ankomsten av Jimmy Vesey det mest spännande för Rangersfansen. Hur bra är collegestjärnan? Blir han en succé kan Rangers trots allt bli att räkna med i viss mån, även om Stanley Cup-fönstret är stängt. Mika Zibanejad känns också som en riktigt spännande förstärkning. Han skulle kunna ta platsen som förstecenter i Rangers, vilket säger en del om både Mika själv och New York Rangers. Går det här laget förbi första slutspelsrundan är det en skräll.

7

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Henrik Lundqvist
32) Antti Raanta

BACKAR:
5) Dan Girardi
6) Dylan McIlrath
8) Kevin Klein
18) Marc Staal
22) Nick Holden
27) Ryan McDonagh ”C”
76) Brady Skjei

FORWARDS:
10) J.T. Miller 
13) Kevin Hayes
14) Nathan Gerbe
15) Tanner Glass
19) Jesper Fast
20) Chris Kreider
21) Derek Stepan
24) Oscar Lindberg
26) Jimmy Vesey
36) Mats Zuccarello
40) Michael Grabner
61) Rick Nash
73) Brandon Pirri
86) Josh Jooris
89) Pavel Buchnevich
93) Mika Zibanejad

COACH: 
Alain Vigneault (2013)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch