Sök
Patrik Hersley.
utland

KLART: Hersley sparkad – utesluter spel i Sverige: ”Skatten gör det omöjligt”

Han gjorde stor succé i Leksand säsongen 2013/14 och har varit hemmahörande i KHL sedan dess. I dag fick dock Patrik Hersley sparken från Lokomotiv Jaroslavl och för hockeysverige.se ger han sin syn på det tuffa beskedet.
– Jag och tränaren delade inte direkt uppfattning, säger den tidigare landslagsbacken.

Patrik Hersley har varit i Ryssland under två och en halv säsong efter det att han gjorde succé med sitt Leksand i SHL säsongen 2013/14. Han inledde sin tid i Ryssland med spel i Sibir Novisibirsk. Senaste en och en halv säsongen har han tillhört Lokomotiv Jaroslavl. Men efter att ha bara spelat sju matcher i KHL den här säsongen väljer nu klubben att bryta kontraktet med den hårdskjutande 30-åringen.
– Klubben har rätt att bryta kontraktet och köpa ut mig när dom vill. Av olika anledningar blev det så nu. Sedan är säkert inte min version och deras om varför det hände densamma, men det har mindre betydelse just nu, säger Patrik Hersley till hockeysverige.se.

Vad är din version?
– Jag vill inte säga för mycket, skylla på något eller hitta på ursäkter. Man kan väl säga att jag och tränaren inte hade riktigt samma uppfattning om situationen. Det var inga dispyter och jag vet hur det fungerar här borta.
– Jag var tyst, kom till hallen, tränade och gjorde som dom sa. Även om jag var oerhört frustrerad och ville säga saker så vet jag, som sagt var, hur det funkar här borta. Det bästa var att vara tyst tills allt var klart.
– Till slut ringde klubben och sa att dom ville förhandla med min agent om att få avsluta kontraktet och så blev det. Det är jag faktiskt ganska glad över och det är skönt att kunna släppa allt. När man är i en dålig situation blir det oftast inte bättre så den här lösningen var nog bäst för alla parter.

Känner du en besvikelse över klubbens agerande eller mer en lättnad?
– Besviken har jag inte blivit eftersom jag varit så pass synisk eller krass att jag visste att det här kunde hända. Hade det bara handlat om mig, hockey och laget så hade jag nog varit mer känslomässig än vad jag är nu. Nu är det bara business och jag visste vad jag gav mig in på.
– Det var lite mer att – jaha, där kom det, säger Hersley med ett lätt skratt innan han fortsätter:
– Jag tränade jättehårt i sommar för att komma tillbaka och göra en bra säsong eftersom jag kom snett in i det förra säsongen tack vare en skada. Nu ville jag komma hit och visa att jag är här för att spela och vinna. Det tycker jag också att jag visade, men det räckte inte riktigt.
– Det tråkiga är att dels lämna Staffan (Kronwall) som är både en underbar människa och en av dom bästa backarna i ligan. Dessutom har killarna i vårt omklädningsrum varit ett riktigt bra gäng och jag har haft det roligt på hallen varje dag tillsammans med dom. Lokomotiv är också en väldigt tuff klubb att spela i och det är inte första gången någon spelare misslyckas och blir utköpt från denna klubb.

Hur ser du spelmässigt på din säsong i Lokomotiv?
– Jag har inte spelat så mycket, egentligen bara dom fyra första matcherna. Jag spelade rätt bra, hade några oturliga studsar och var inne på något mål bakåt. Sådant tittar man på mycket rent statistiskt.
– Sedan fick jag en streckning i höftböjen så jag var skadad i tre eller fyra matcher. Efter det så fick jag inte spela.
– Man kanske kan säga att dom samlade ihop allt och tog ett beslut. Jag fick tio minuter i en match och tio minuter i en annan. Sedan var det slut.
– Ibland kan det vara frustrerande när dom säger att man inte platsar, men att säga att fem, sex av backarna som är här skulle vara bättre än jag… Även om det är bra killar här så känner jag att jag inte är den nionde bästa backen i det här laget.

”HAR BLIVIT INBJUDEN TILL EN NHL-CAMP”

Vad som väntar Patrik Hersley nu är i skrivande stund osäkert.
– Nu är det samla ihop saker, slänga och packa. Visst tittar min agent på andra alternativ i den här ligan, men det är inte jättemånga klubbar som jag skulle kunna tänka sig mig just nu. Samtidigt är det kanske inte så jättemånga klubbar som har öppningar för importer heller.
– Förmodligen kommer jag åka hem måndag, tisdag eller onsdag. Sedan får jag sätta mig ner och ta ett alternativ och ta ett beslut efter det.

Kan det vara aktuellt med spel i den kinesiska klubben Kunlun?
– Nej, inte som det känns just nu. Jag tror inte att det är något som lockar mig med min privata situation.

Sverige?
– På grund av skatterna går det inte helt enkelt. Jag tror att jag måste betala 50 procent i skatt på allt det jag har tjänat. Det tar ifrån en del av meningen varför jag åkte hit. Sverige är ingenting som jag tittar på först och främst.

Är det i första hand övriga Europa som är där du tittar efter ny klubb?
– Ja, det är logiskt att jag tittar där om det inte blir Ryssland. Jag har även blivit inbjuden till en NHL-camp, men det var inget kontraktsförslag. Det är något jag funderar på, men inte något jag hoppar på direkt kanske.

Vilken klubb handlar det om?
– Det vill jag inte gå in på eftersom det inte är något som är klart. Men dom var intresserade efter att ha tittat en del på mig. Nu kunde det bli en ”win win” om jag ville åka över och prova.
– Samtidigt är jag 30 år. Jag känner att det hade varit jättekul och hjärtat säger nästan ”ja, jag åker och provar”, men hjärnan säger att jag vet hur det funkar där borta med politik och platser som är öppna. Så det känns långsökt att åka över dit.

Ska det bli skönt att åka hem till Malmö några dagar nu?
– Ja, om det blir så. Hittar jag en ny klubb här, en riktigt bra och intressant så blir jag kvar. Annars får jag åka hem och träffa min familj lite mer. Det blir bra vilket som.

Onsdag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 3.10
X 4.10
2 1.95
Onsdag 19:00
IF Björklöven - Västerviks IK
1 1.49
X 4.70
2 5.30
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 1.61
X 4.45
2 4.45
Onsdag 19:00
AIK - Mora IK
1 2.20
X 4.20
2 2.60
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 2.60
X 4.05
2 2.25
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten