Shayne Gostisbehere kramas om.
Philadelphia

Philadelphia: Fast i mellanmjölkens rike

ANNONS

Philadelphia är ett av de lag som knappast lär vara med och slåss om någon Stanley Cup-titel, men som heller inte komma tillhöra botten. En plats i slutspelet får ses som det främsta Flyers kan uppnå.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Dale Weise, fw, Montréal, Boyd Gordon, fw, Arizona, Roman Lyubimov, fw, CSKA Moskva, 
Förluster: Jevgenij Medvedev, b, Avangard Omsk, R.J. Umberger, fw, klubblös, Sam Gagner, fw, Columbus, 

S9

S1JAKUB VORACEK
Efter en nattsvart inledning på förra säsongen redde saker och ting till slut upp sig för den tjeckiske stjärnan. Det blev till slut 55 poäng på 73 matcher. En siffra han knappast är nöjd med, men som inte är något att skämmas för heller. Den här säsongen bör Voracek nå över 70 poäng för att det ska vara godkänt. Potentialen för det finns där – utan tvekan.

S2SHAYNE GOSTISBEHERE
Förra säsongens stora sensation i NHL. Han inledde säsongen i AHL, och avslutade den som tvåa i Calder Trophy-omröstningen. Han slog till och med Connor McDavid på fingrarna i den kampen. Med 46 poäng på 64 matcher slog han sig in i världseliten bland offensiva backar direkt, med tanke på hans ålder han vi räkna med att han håller sig på samma nivå. Gostisbehere är nämligen 23 år, och bör kunna undvika en andraårsförbannelse,

S3BRAYDEN SCHENN
Vi har hela tiden vetat att kvalitén och potentialen finns där, och i slutet av förra säsongen slog Brayden Schenn till slut på alla cylindrar och blev en klasspelare på allvar. 25-åringen slog till med 59 poäng, vilket var nytt personbästa. 43 av dem kom under säsongens sista 46 matcher. Med andra ord kan 25-åringen vara redo att ta ytterligare ett steg till den här säsongen.

S4WAYNE SIMMONDS
Publikfavoriten har de senaste åren varit en av NHL:s mer pålitliga målskyttar. Han gör inte nödvändigtvis flest, men är stabil runt 30 kassar per säsong. 28, 29, 28 och 32 är hans målnoteringar de fyra senaste säsongerna. Med sin uppoffrande spelstil gör han dessutom en hel del nytta också i övrigt. Superviktig för Philadelphia.

S6
Lagets poängkung: 
CLAUDE GIROUX
Han har vunnit den interna poängligan vid fem av de sex senaste säsongerna, och är såklart favorit att göra dt även i år. Claude Giroux är alltjämt den stora stjärnan, tillika ansiktet utåt, i Flyers. Dessutom är han den enda Flyersspelaren som kan räknas som absolut världsklass.

S5IVAN PROVOROV
En supertalang som kan bli nästa stjärnback i NHL. Rapporterna man hör från Nordamerika vittnar om att den här killen kan vara redo att göra avtryck i NHL redan den här säsongen. Den ny 19-årige ryssen har från sin backposition snittat över en poäng per match i WHL de senaste säsongerna, och även om det brukar ta längre tid för backar att etablera sig i NHL kan Provorov vara ett namn värt att hålla koll på kommande säsong,


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det finns så mycket spännande i Philadelphia. Man har två av ligans mer intressanta backar, man har toppspelare i Giroux och Voracek, och det finns ett par yngre namn som känns redo att ta över. Trots det finns det inte speciellt mycket som talar för att Philadelphia kommer vara så mycket bättre än förra säsongen. Det Flyers möjligen kan hoppas på är att ta en direktplats i den mycket svåra Metropolitan Division. Pittsburgh och Washington lär vara givna till slutspel, men där bakom är det jämnt mellan lagen. Trots allt spännande i Flyers kan de alltså inte ens känna sig säkra på att få spela vidare efter de 82 omgångarna. Det som krävs är i så fall att någon av Steve Mason och Michal Neuvirth verkligen kliver fram som en stabil målvakt över tid. Neuvirth har en enorm högstanivå, men hittar den för sällan. Mason känns å andra sidan inte som en målvakt man ställer i kassen för att gå långt i ett eventuellt slutspel. För att summera kan vi alltså konstatera att Philadelphia lär vara ett lag i mittenriket även kommande säsong. Men det finns potential. Ron Hextall har fortsatt lassa av de usla kontrakt hans företrädare Paul Holmgren skrev. Framtiden ser ändå relativt ljus ut.

GettyImages-517941038

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Michal Neuvirth
35) Steve Mason

BACKAR:
3) Radko Gudas
15) Michael del Zotto
23) Brandon Manning
32) Mark Streit 
47) Andrew MacDonald
53) Shayne Gostisbehere
55) Nick Schultz
64) Ivan Provorov

FORWARDS:
10) Brayden Schenn
12) Michael Raffl
14) Sean Couturier
17) Wayne Simmonds
19) Jordan Weal
21) Scott Laughton
22) Dale Weise
24) Matt Read
27) Boyd Gordon
28) Claude Giroux ”C”
52) Nick Cousins
60) Roman Lyubimov
76) Chris VandeVelde
78) Pierre-Édouard Bellemare
93) Jakub Voracek

COACH: 
David Hakstol (2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch