Sök
Kirill Kabanov.
Skellefteå AIK

Kabanov erbjuds provkontrakt i SHL

Kirill Kabanov har haft en fiaskoartad sejour i KHL sedan han lämnade Skellefteå 2015. Det har bara blivit 14 matcher totalt för Salavat Julajev och Neftechimik under de två senaste säsongerna och igår fick han sparken från den senare klubben efter att bara ha spelat fem matcher den här säsongen.

Nu uppger Elithockeybloggen på folkbladet.nu att Kabanov skulle kunna återvända till SHL. Enligt bloggen, som hänvisar till två av varandra oberoende källor, ska ryssen ha erbjudits ett provkontrakt med Skellefteå, där han sköt elva mål och 18 assist på 43 matcher 14/15 och var en av ligans mest produktiva spelare under första halvan av säsongen och låg på åttonde plats i poängligan (22 poäng på 26 matcher) innan han blev långtidsskadad efter en brutal tackling från Kent McDonell.

Den här artikeln handlar om: