Sök
Jonathan Ericsson lyckades få Dion Phaneuf på fall.
Ottawa

VIDEO: Här kastar Jonathan Ericsson handskarna – igen

Tre matcher in på säsongen har Jonathan Ericsson redan varit inblandad i två slagsmål. Häromdagen var det Tampa Bays tjeckiske stjärna Ondrej Palat som fick känna på svenskens hårda nypor. I natt var det Dion Phaneuf.

Man får säga att svensken vann slagsmålet ganska klart, och att den svenske backen gör ett synnerligen gott jobb i vad som verkar vara en ny roll som livvakt. Senare under matchen fick han se sitt fighting-face bli ännu bättre, då han täckte ett skott med ansiktet och tvingades sy.

Matchen då? Där blev en annan Detroitback den stora grejen. Mike Green sköt nämligen karriärens första hattrick, vilket hjälpte Red Wings till en 5-1-vinst i det som var den sista hemmapremiären någonsin i klassiska Joe Louis Arena.
– Det var kul. Jag har aldrig gjort ett hattrick förut. Aldrig någonsin, oavsett nivå, sade backen enligt nhl.com.

Den senaste Detroitbacken att göra hattrick var Nicklas Lidström, som sköt ett sådant för närmare sex år sedan.

Den här artikeln handlar om: