Sök
David Rundqvist.
Timrå IK

Rundqvist bakom Modos seger – stod för fyra poäng

Trots att Modo tappade en 2-0-ledning kom laget tillbaka och kunde till slut vinna med 6-2. David Rundqvist blev stor segerkreatör. Han stod nämligen för fyra poäng, två mål och två assist.

Modo stod för en riktig rivstart och visade ingen hänsyn mot Timrå under matchens första minuter. Hemmalaget gick snabbt upp till en tvåmålsledning när Emil Molin och Kristian Jacobsson höll sig framme och gav sitt lag en perfekt start.

Men gästerna kom igen. Elias Pettersson – endast 17 år gammal – fick en passning av David Westlund som hade parkerat bakom Modos målbur. Pettersson gjorde inget misstag när han distinkt prickade in reduceringen.

I mittperioden kom även kvitteringen för topplaget Timrå. I powerplay spelade laget sig runt i Modos försvarszon och Elias Pettersson hittade fram till Andreas Molinder som prickade in en låg puck bakom Modos målvakt Erik Hanses, som gjorde sin första match i Modo-tröjan.

Efter det fortsatte bortalaget att trumma på framåt och hade en fin möjlighet att gå upp till ledning när Johan Persson blev neddriven och Timrå tilldelades en straff. Men Jens Lööke hade inte rätt känsla i avslutet, som gick en bit utanför målburen.

Istället för att Timrå fortsatte på den inslagna vägen kunde Modo bryta deras anfallsvåg. Det började med att Tommy Enström kunde göra 3-2 i boxplay när Timrås försvarsspel gick bort sig i egen zon. Efter det gick luften ur Timrå som inte orkade stå emot Modos offensiv.

Hemmalaget pangade nämligen in tre snabba mål genom Jakob Stenqvist och två mål av David Rundqvist, som totalt stod för fyra poäng under matchen.

I andra mötet i Hockeyallsvenskan ställdes IF Björklöven mot IK Pantern. Där var det till slut Björklöven som stod som segrare med 4-3 efter att Axel Ottosson hängt dit segermålet på övertid.

Den här artikeln handlar om: