William Karlsson
Nyheter

William Karlssons första fullträff bäddade för Columbus vinst

Det var i matchens andra period som William Karlsson höll sig framme med en styrning när Columbus Blue Jackets gästades av Chicago Blackhawks. Det målet skulle visa sig matchavgörande.Till slut vann nämligen hemmalaget med 3-2.

Förra säsongen fick den tidigare HV71-spelaren William Karlsson ihop 20 poäng på 81 spelade matcher och visade stundtals fina offensiva kvalitéer. I nattens mötet med Chicago Blackhawks spräckte 23-åringen sin målnolla när han – i den andra perioden – styrde in ett skott från David Savard.

Chicago försökte att kriga sig tillbaka i matchen och lyckades även reducera till 3-2 med en kvart kvar i den tredje perioden. Trots att laget inte fick in kvitteringen kunde backtalangen Gustav Forsling glädjas åt sin första passningspoäng i NHL. Han var nämligen den som spelade fram till Richard Paniks 3-2-mål.

Efter slutsignalen var Columbus huvudcoach  John Tortorella nöjd med lagets insats. Speciellt spelet i den första perioden.

– Det var vår bästa period under hela matchen, säkert även vår bästa period hittills den här säsongen. Vi åkte skridskor. Vi skapade chanser, berättar han till NHL.com.

Blackhawks stjärna Jonathan Toews var betydligt mer nedstämd.

– Energin fanns inte där. Det är helt enkelt inte bra nog. Vi förtjänar all kritik vi får.

***

I nattens tredje NHL-match mellan New York Islanders och Arizona Coyotes dröjde det till den tredje perioden innan Islanders kunde plocka hem segern. Johnny Boychuk fick in segermålet, trots att hans lag hade en spelare mindre på isen.

Ur ett svenskt perspektiv var det bara Oliver Ekman-Larsson som fanns med i matchen. Han noterades inte för några poäng – men samlade, som vanligt, ihop mycket med speltid. Totalt befann han sig på isen under 26 minuter och 56 sekunder.