LHC vann över Djurgården. Broc Little gör mål på straff.

Blytungt för Djurgården – åkte på sjätte raka förlusten när LHC vann

Djurgårdens kräftgång fortsätter. I back-to-back-matcherna mot Linköpings HC blev det inga poäng för stockholmarna. LHC såg till att vinna det andra mötet med 2-1 i Saab Arena.

– Vi kör inte. Vi måste släppa handbromsen, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson till C More efter matchen.

Djurgården har det fortsatt tungt i SHL. När laget ställdes mot Linköping under lördagen kämpade de för att få in kvitteringspucken med några minuter kvar av matchen. Men hemmalaget höll ifrån och kunde ta sin andra raka trepoängare mot DIF på lika många dagar.

Djurgårdens tränare Robert Olsson var bekymrad efter slutsignalen, även om han såg vissa ljusglimtar.

– Vi släpper inte loss. När vi väl gör det så ser det bra ut. När vi får igång båda bröderna Davidsson spelar vi bra ishockey. Då är vi ett grymt bra lag, sa han till C More.

– Vi gör bra grejer. Men vi gör det också lite svårt för oss själva ibland.

Matchen då. Den första perioden tillhörde på många sätt hemmalaget. Djurgården hade svårt att sätta passningarna på bladet och hängde inte med i sitt markeringsspel. Det utnyttjade Broc Little som flög förbi, blev upphakad och tog hand om straffen själv. Med en läcker backhand lurade han Mikael Tellqvist i Djurgårdens kasse.

I mittperioden klev LHC ifrån när Jacob Lilja stänkte dit 2-0.

Djurgården kändes på många sätt paralyserade. Men i slutskedet av matchen hittade laget ny energi – speciellt genom bröderna Davidsson som orsakade några röriga situationer för LHC:s backar. Målet för bortalaget kom med fem minuter kvar. Calle Ridderwall fick träff på pucken som smet under Jacob Johansson i Linköpings målbur.

DIF pressade på för att få in kvitteringen – men lyckades inte. Förlusten innebär att laget fortfarande är fast förankrat i botten av tabellen.