Sök
Tomi Sallinen.
Nyheter

Tidigare SHL-stjärnan fick sparken i KHL – nu har han hittat ny klubbadress

Efter två SHL-säsonger i Leksand och Djurgården tog finländaren Tomi Sallinen chansen i KHL och Neftechimik Niznjekamsk inför den här säsongen. Den tvåfaldige VM-centern lyckades inget vidare där. Efter två mål och en assist på 19 matcher fick han härom dagen lämna klubben.

Men det dröjde inte speciellt länge innan han hittat en ny klubbadress. Under lördagen kom beskedet att Sallinen skrivit på för kinesiska Kunlun Red Star. Han är därmed den nionde finländaren i laget den här säsongen efter målvakten Tomi Karhunen, backarna Jannes Jalasvaara, Tuukka Mäntylä, Joonas Järvinen och forwardstrion Miika Lahti, Eetu Pöysti och Max Wärn. Även Anssi Salmela, som ryktas vara klar för Linköping, har spelat för Red Star där svenskarna Tobias Viklund och Linus Videll också återfinns.

Sallinen noterades för 27 mål och 68 poäng på 100 SHL-matcher med Leksand och Djurgården. Han tog VM-silver med Finland i Moskva i våras och har ytterligare ett silver från 2014 samt två finska ligasilver från 2008 och 2011 med Blues från Esbo.

Den här artikeln handlar om: