Sök
160929 Modos Patrik Karlkvist, Byron Ritchie, Drew Paris och Lukas Wernblom jublar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 29 september 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135709 …
Nyheter

Modo tappade 3-0-ledning – men vann ändå derbyt: ”Inramningen är underbar”

Det såg ut som att Modo skulle tappa allting när IF Björklöven gjorde 3-3 i Fjällräven Center. Istället kunde hemmalaget mobilisera energi i straffläggningen och vinna inför en fullsatt arena.

– Inramningen är helt underbar, men vi måste avgöra matchen i den andra perioden, sa Modos tränaren Andreas Johansson till C More.

Med Per-Åge Skröder tillbaka i laguppställningen klev Modo fram i den första perioden och körde över Björklöven. Jakob Stenqvist gav bortalaget en riktig kalldusch när han redan efter 52 sekunder gjorde 1-0 och fick nästan hela Fjällräven Center att jubla.

Innan periodvilan hade hemmalaget pangade dit två puckar till. Henrik Björklund piskade iväg ett handledsskot i nättaket och några minuter senare gjorde Jesper Lindgren när Björklöven tappade sin markering och lät Lindgren komma helt ren i andravågen.

Per-Åge Skröder var nöjd efter den första perioden.

– Kul att vara tillbaka. Bra derby, mycket folk. Det är lite högre tempo än där jag spelar annars i division 1. Det brukar ta någon period innan man är inne i det igen, sa han till C More och berättade att det var snabba ryck att dra på sig Modo-tröjan.

– Jag fick ta ett snabbt beslut. Jag har haft fullt upp hela dagen, sa han och log.

I mittperioden kämpade sig bortalaget tillbaka och fick in ett viktigt psykologiskt mål när Jesper Thörnberg kom mot mål med bra fart och prickade in 3-1 mellan benen på Erik Hanses.

– Väldigt skönt. Viktigt för att vi ska vara med i den tredje perioden. Vi bjuder på alldeles för mycket, samtidigt skapar vi ganska mycket chanser. Vi har börjat hitta rätt. Nu har vi ingenting att förlora, det är bara att köra i tredje, sa Jesper Thörnberg.

Och det var precis det Björklöven gjorde. 3-2 kom genom Nicklas Johansson på ett direktskott och så även 3-3 när Oscar Hedman fick ett felskär som gav Kim Karlsson möjligheten att runda kassen och lägga in pucken i öppen målbur.

Efter en mållös förlängning gick matchen till straffläggning. Väl där var det hemmalaget som fick jubla när Emil Molin la in segerstraffen längs isen.

Markus Åkerblom, Björklövens tränare, var nöjd över lagets upphämtning och hyllade även inramningen i Fjällräven Center.

– En härlig fredagskväll. Fantastisk feststämning! Sedan är det klart jag är besviken att vi förlorar på straffar.

Den här artikeln handlar om: