Sök
GLÄDJEFNATT. Jake Guentzels familjemedlemmar visste inte var de skulle ta vägen efter hans drömdebut.
Pittsburgh

Gör två mål i NHL-debuten – då får familjen glädjefnatt: ”En dröm som besannas”

Forwarden Jake Guentzel hade en minnesvärd första period för Pittsburgh Penguins när han NHL-debuterade i hemmamötet med New York Rangers i natt. Den 22-årige amerikanen sköt två mål direkt och gav Penguins en riktigt bra start på matchen.

Om Guentzel själv var glad för målen var det antagligen ingenting emot hur hans föräldrar och storebror reagerade på läktaren. Där visste glädjen nämligen inga gränser.

Guentzels bidrag hjälpte dock föga för Penguins. Stekheta New York Rangers fortsätter att vräka in mål och vände 0–2-underläget till en seger med 5–2 efter att ha gjort tre mål i den andra perioden. Österrikaren Michael Grabner fortsätter att vara en av ligans hetaste målskyttar. Mot Penguins kom säsongens tolfte mål, vilket gör att han numera en smula sensationellt delar ledningen i NHL:s målliga med Patrik Laine och Sidney Crosby.

Även om det blev förlust var matchen ett stort ögonblick för Jake Guentzel. Efter 17 poäng på 16 matcher med farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton i AHL kallades han upp när Penguins fick skador på Chris Kunitz och Patric Hörnqvist. Han gjorde det mesta av debuten.
– Det är en dröm som besannas att få spela här. Det var givetvis lite nerver i början och man försökte bli av med dem tidigt, så att få det där målet hjälpte lite grann, säger han till nhl.com.

Baserat på deras reaktion gissar vi att det lugnade nerverna hos hans familjemedlemmar i ännu större utsträckning.

Pittsburgh – N Y Rangers 2–5 (2–0, 0–3, 0–2)
Pittsburgh: Jake Guentzel 2 (2).
N Y Rangers: Rick Nash (8), Michael Grabner (12), J.T. Miller (8), Kevin Hayes (9), Derek Stepan (3).

Den här artikeln handlar om: