HV71 segrade mot Luleå.

Christensen frälste HV71 – stod bakom två mål när Luleå besegrades

När HV71 gästade Luleå var det Erik Christensen som visade vägen för Jönköpingslaget. Hans två mål banade väg för lagets seger med 3-2.

Luleå fick en tung start på matchen. HV71 fixade fram ett powerplay och Erik Christensen såg till att redan efter tre minuters spel göra 1-0 efter passning av Niklas Hansson. Hemmalaget kom dock tillbaka bara några sekunder senare när Illari Melart kvitterade till 1-1 genom ett tungt slagskott från blålinjen.

Men resultatet höll inte i sig speciellt länge. HV71 fortsatte nämligen att trampa på framåt och tog även kommandot över matchen när Pär Arlbrandt gjorde sitt fjärde mål för säsongen efter ungefär halva perioden spelad. Fem minuter senare såg Erik Christensen till att bli tvåmålskytt när han utökade bortalagets ledning till 3-1 innan det var dags för lagen att gå till pausvila.

I inledningen av mittperioden gav hemmalaget matchen puls igen. Kael Mouillierat kom loss i ett friläge och gjorde inget misstag mot HV71-målvakten Linus Söderström. Noterbart på målet var att Kim Johansson, 18 år, noterades för sin första passningspoäng i SHL.

I den tredje perioden jagade Luleå kvitteringen – men lyckades inte hitta några vägar att nå dit. Med ungefär två minuter kvar av matchen valde laget att plocka ut Joel Lassinantti från målburen för att få en extra utespelare.

Men HV71 kunde hålla ifrån och vinna med 3-2.