Sök
Elias Pettersson.
Västerviks IK

Timrås talanger bjöd på hockeygodis – låg bakom vinsten mot Björklöven

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén är två spännande framtidsnamn. I matchen mot IF Björklöven visade båda vägen för sitt Timrå IK.

– Det var på tiden att vi gör lite mål. Vi vet att vi kan spela såhär bra när vi är på topp, sa Dahlén till C More efter 4-2-vinsten. 

Timrå IK:s hemmapublik fick resa sig tre gånger om och måljubla under den första perioden. Och det var lagets talanger Elias Pettersson och Jonatan Dahlén som visade vägen genom varsitt mål. Först plockade Pettersson upp en smörpassning från Mattias Nilsson, drog ett par finter och la in 1-0 bakom Adam Werner i Björklövens målbur.

Sedan fiskade Jonathan Dahlén upp en till långpassning och pangade in 2-0 i det bortre hörnet med hjälp av ett snärtigt handledsskott. Dahlén åkte senare på en tackling mot axeln och blev liggandes på isen, men reste sig snart.

– Det är lite otäckt. Den brukar hoppa ur och sedan tillbaka igen. Jag har haft det problemet innan. Men det är inget som tynger mig annars, sa han till C More och berättade sedan om sitt mål.

Men hemmalaget stannade inte där.

Emil Berglund gjorde sitt första mål för säsongen när han drog iväg ett hårt direktskott som fick nätmaskorna att dansa.

I mittperioden kunde Timrå kliva upp till fyra gjorda mål – men först skulle Björklöven få in en efterlängtad reducering när Niklas Pavel grötade framför mål och petade in 3-1 bakom målvakten Johan Mattsson i Timrå.

Men 4-1 kom som sagt och det var i spel fem mot tre som hemmalaget passade på att visa upp hur man på ett effektivt sätt gör mål i powerplay. Några snabba passningar – som slutade med att Elias Pettersson hittade fram till Jens Lööke som dundrade in pucken i mål – fick publiken att jubla över det skönlir som lagets talanger visade upp.

Efter en något mer avslagen tredjeperioden höll sig Björklöven framme genom Joakim Högberg som efter en vunnen tekning direkt tryckte dit 4-2-pucken.

Men närmare än så kom inte bortalaget.

***

I matchen mellan IK Pantern och IK Oskarshamn var det bortalaget som kunde vinna med 3-2 efter mål av Tobias Ekberg, Victor Svensson och Fredrik Styrman. Hemmalagets mål stod Axel Wemmenborn och Mattias Persson för. Själva segermålet, som gjordes av Styrman, gjordes efter en minuts spel i förlängningsperioden.

***

Vita Hästen besegrade BIK Karlskoga på övertid efter mål av Kruise Reddick. Noterbart var att Karlskoga endast fick iväg elva skott på mål under hela matchen.

***

Matchen mellan VIK Västerås och Tingsryds AIF gick även den till förlängning. Den slutade mållöst, vilket innebar att straffar fick skilja lagen åt. Till slut var det Tingsryd som stod som segrare med 3-2 efter att Johan Eriksson slagit den avgörande straffen.

***

Västerviks IK tog en viktig seger när laget gästades av Modo Hockey. 3-2 skrevs slutresultatet till efter mål av Victor Lindman, Jörgen Karterud och Victor Öhman. Modos mål gjordes av Patrik Karlkvist och Emil Molin.

Den här artikeln handlar om: