TRE RAKA. Per Åslund satte tre raka straffmål på Joacim Eriksson.
Växjö Lakers HC

Tre raka straffmål – då fullbordade Åslund FBK:s vändning

Utspelade i 20 minuter. Sedan reste sig Färjestad steg för steg och kunde lugga Växjö på två poäng. Stor matchvinnare: Per Åslund som satte tre raka straffar.
– Grabbarna ska ha en jätteeloge för den comebacken, säger tränaren Leif Carlsson till C More.

3–16 i skott och 0–2 i mål efter 20 minuter. Då var det inte mycket som talade för att Färjestad skulle ta några poäng i Vida Arena. Hemmalaget Växjö tycktes kunna ro hem matchen utan besvär, men tydligen hade laget lite för höga tankar om sitt eget spel.

Färjestad tilläts nämligen komma tillbaka in i matchen. Andreas Jämtin satte 1–2 bakom Joacim Eriksson efter ett misslyckat avslut som slank in mellan benen på målvakten. Det var Jämtins första mål för säsongen. I tredje perioden var det dags för ännu en målnolla att spräckas. Björn Svensson, som var målkung i Malmö i fjol, satte 2–2 och tog matchen till förlängning och slutligen straffar.

Straffläggningen blev en duell mellan Olli Palola i hemmalaget och Per Åslund hos gästerna. Båda två satte sina två första straffar i den tredje och fjärde straffrundan, men när Växjös tränare Sam Hallam valde att satsa på Geoff Platt i den femte tog matchen slut. Åslund satte nämligen sin tredje raka straff innan Platt missade sin och det avgjorde matchen.

Hallam var väldigt besviken över sitt lags spel efter förlusten.
– Det är ruskigt mjukt. Vi spelar inte bra i första men går ändå upp till 2–0, sedan är det som om vi glömmer vad hockey på professionell nivå går ut på och det är att vinna. Jätteslappt, jättemjukt… Jag är glad för en poäng, säger han till C More.
– Vi tävlar inte om det. Vi kan förlora, det är fine, men prestationen är frustrerande.

Joakim Hillding och Geoff Platt gjorde Växjös mål.