Johan Harju.

Nollade igen – då ilsknade kaptenen till mot bortdömda målet: ”Han söker ju upp mig”

0-4 senast. 0-1 idag. Luleås två matcher mot mästarna Frölunda vill man helst glömma. I kvällens match fick man dessutom ett mål bortdömt. En bedömning som Johan Harju inte höll med om.
– Är ju en bedömning där man varken vet ut eller in, säger han till C More.

Luleås offensiv har fortsatt svårt att fungera. Efter att man i kväll nollats, för andra matchen i följd, är det bara Djurgården, Rögle och Leksand som gjort färre mål än norrbottningarna. Luleå är inte bättre än tia i SHL-tabellen.

I kväll kom Frölundas avgörande redan i den första minuten, när Joel Lundqvist pricksköt in det som skulle bli matchens enda mål. Åtminstone det enda godkända målet. Luleå fick nämligen ett mål bortdömt. Julius Junttila lyckades överlista Dan Bakala, men Johan Harju var på målvakten och kvitteringen dömdes bort.

I C More var Johan Harju besviken över bedömningen. Han menade att målvakten var den som sökte kontakten med honom.
– Jag tycker att målvakten söker upp mig, och backen hjälper ju till att trycka in mig. Jag är såklart på honom, men det är han som söker upp mig. Tycker det är en bedömningssak där man varken vet ut eller in.
– Han sätter ut röven så jag inte har något att gå på.

Luleås målfabrikation lär knappast bli bättre om man tvingas klara sig utan Petter Emanuelsson, som tvingades utgå redan i den första perioden.

Dan Bakala räddade 22 skott och höll sin andra raka nolla. Efter matchen berömde coachen Roger Rönnberg både honom och det uppoffrande försvarsspelet.
– Vi har en jättebra målvakt i Bakala. Men vi täcker också skott och jobbar oerhört hårt för varandra. Det är inget skönspel idag, men vi gör ett jäkla jobb framför Dan. Alla ställer verkligen upp på den här segern.

Frölunda leder SHL med NIO poängs marginal. Luleå har bara två poäng till godo ned till Örebro på elfteplats.