080921 Ishockey, ungdom, TV-Pucken, Final, VŠsterbotten – SmŒland: Jubel, glŠdje i SmŒland © BildbyrŒn – 81316 …
Västerås IK

RANKING: Här är Sveriges tio bästa distrikt

ANNONS

Det pågår ständigt diskussioner runt om i hockeysverige vilket av landets 22 distriktsförbund det egentligen är som är starkast. Hockeysverige.se har nu gått till botten med detta och ger er nedan svaret på vilket distrikt som just nu är bäst i Sverige.

Serierna som har räknats med är SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SDHL. Klubbarna har delats in i respektive distrikt och getts en koefficient beroende på vilken liga de tillhör. SHL har fått en fyra i koefficient, Hockeyallsvenskan en trea och Hockeyettan/SDHL en etta. Denna koefficient har sedan multiplicerats med snittpoängen respektive klubb har just nu. Sedan har klubbarnas poäng adderats till distriktet och därmed gett den totalpoäng som denna ranking baseras på.

10. Göteborg. Poäng: 9,30

Tog sig med nöd och näppe in på topp tio på Örebro läns bekostnad. Ska man vara kritisk är det ett enormt underbetyg åt landets näst största stad att man inte har fler elitklubbar än Frölunda och Hanhals just nu. Med det befolkningsunderlaget borde distriktet definitivt ha två-tre klubbar till i landets fyra högsta seniorserier.
Ska man vara positiv så finns Sveriges bästa hockeylag just nu i distriktet och i Hockeyettan går nykomlingen Hanhals oväntat piggt.

9. Gästrikland. Poäng: 9,66

Distriktet har med tre klubbar i landets fyra högsta seniorserier. Brynäs går väldigt bra i SHL och det hjälper naturligtvis upp snittet en hel del. Men även klubbens damlag har del i att distriktet kom med på denna ranking.

8. Östergötland. Poäng: 12,64

En liten överraskning. Norrköpingslaget Vita Hästen travar tungt i Hockeyallsvenskan just nu. De som lyfter upp totalpoängen är antagonisten några mil söderut, Linköpings HC, vars lag i SHL och SDHL lyfter upp distriktets totalpoäng att räcka till en åttonde plats här.

7. Dalarna. Poäng: 12,71

Rankas nog spontant som topp fem i Sverige, men här räcker det inte mer än till en sjundeplats för landskapet som skördat så många framgångar i TV-pucken genom åren. Leksand går kräftgång i SHL (även om de kommit igång något på slutet) och det är istället Mora, Borlänge och Leksands damer som tagit in distriktet på denna ranking genom fina insatser i respektive serier.

6. Västerbotten. Poäng: 12,80

Har potential att klättra någon placering inom det närmaste om Skellefteås formtopp fortsätter i SHL och Björklöven börjar ta mer poäng än de hittills gjort i Hockeyallsvenskan. Distriktets tre övriga lag: SK Lejon, Teg och Vännäs, går väldigt tungt just nu i Hockeyettan och snittar samtliga under en poäng per match.

5. Värmland. Poäng: 13,44

Har endast tre lag representerade i någon av de fyra högsta seniorligorna. Men samtliga gör det så pass bra var och en för sig att det räcker för att slå sig in på topp fem. Färjestad ligger just nu nia i SHL, men totalpoängen hjälps upp av BIK Karlskoga som för tillfället leder Hockeyallsvenskan. I Hockeyettan västra ligger Forshaga just nu på en nionde plats och bidrar till Värmlands 13,44.

4. Norrbotten. Poäng: 15,87

Har sex lag representerade och det är i Hockeyettan och SDHL vi hittar de som bidrar mest till poängen. Luleå är fullständigt överlägsna i SDHL och i Hockeyettan drar Piteå, Asplöven och Kalix ett tungt lass framför sladdande Kiruna. I SHL återfinner vi Luleå på plats tio för tillfället och kommer de igång har distriktet alla möjligheter att öka sin poängskörd.

3. Skåne. Poäng: 20,36

Med två lag i SHL (Malmö och Rögle) och ett lag i Hockeyallsvenskan (IK Pantern), där dessutom två tredjedelar går riktigt bra, är tredjeplatsen väntad för Skåne. I Hockeyettan har man dessutom en rejäl poängsamlare i Kristianstad som går som tåget för tillfället. Helsingborg har också gjort det fullt godkänt, medan Halmstad (Jodå, Halmstad tillhör distrikt Skåne sedan Halland la ner sitt förbund för ett par år sedan) och Tyringe snittar under en poäng/match.

2. Stockholm. Poäng: 24,19

Har med flest klubbar i de fyra högsta seniorserierna, närmare bestämt 13 stycken. Men tyvärr för distriktets del har de bara två klubbar (AIK och Djurgården) som spelar högre upp än Hockeyettan, vilket bidrar till att totalpoängen blir låg. Har två klubbar i Hockeyettan och SDHL som snittar mer än två poäng per match i Huddinge och Djurgården.

1. Småland. Poäng: 39,37

Inget snack. Med två klubbar i SHL (HV71 och Växjö), tre klubbar i Hockeyallsvenskan (Västervik, Tingsryd och Oskarshamn), fem klubbar i Hockeyettan och en klubb i SDHL kan man inte göra annat än att lyfta på hatten för Småland och konstatera att hockeyn är riktigt het i landskapet som många i hockeysammanhang skrattade åt för bara några decennier sen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch