Victor Ejdsell.
Västerviks IK

Målkungen slog till – BIK i fortsatt serietopp

ANNONS

BIK Karlskoga har bara tagit en fullpoängare på de fyra senaste matcherna, men toppar alltjämt den HockeyAllsvenskan tabellen. Det kan man tacka målkungen Victor Ejdsell för. När Ejdsell i kväll slog till för sextonde gången för säsongen sköt han extrapoängen till Karlskoga i matchen mot AIK, efter att matchen stått 2-2 vid ordinarie tid.

Mora vann sin match mot Pantern med 4-1, men två poäng för Karlskoga räckte för att behålla serieledningen. Matchvinnaren Ejdsell spelade även fram till ett av de två övriga målen i Karlskogas 3-2-vinst. Noterbart att båda de övriga målskyttarna, Theodor Lennström och Henrik Rommel, har en bakgrund i AIK.

Bik Karlskoga och Mora har nu sex poäng ned till Tingsryd som tog en stark bortavinst mot Timrå med 3-1. Matchen var mållös efter två perioder, men två snabba mål i upptakten av den tredje säkrade smålänningarnas vinst. Timrå har nu elva poäng upp till en finalplats, och bara sju ned till Oskarshamn som är på niondeplats.

Kvällens stora skräll stod Västerås för. Jumbon besegrade Västervik med 3-1 på bortaplan, och tog därmed vad som kan ses som ett av de sista halmstrån som fanns. De har åtta poäng upp till Björklöven, som föll med hela 5-0 mot Vita Hästen, på säker mark. Marcus Bergman blev hjälte för Västerås.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM