Sök
Hamburg Haie-Co-Trainer Petri Liimatainen und Haie-Trainer Niklas Sundblad. Hamburg Freezers vs Koelner Haie, Eishockey, DEL, 28.12.15 , Copyright: KOENIG/Eibner-Pressefoto EP_FKG Hamburg Sharks Co team manager Petri Liimatainen and Sharks team manager Niklas Sundblad Hamburg Freezers vs Koelner Sharks Ice hockey DEL 28 12 15 Copyright Koenig Eibner Press Photo EP_fkg …
SHL

Nu är de nya tränarna på plats i Örebro: ”Det finns mycket potential i laget”

I förmiddags kommunicerades det ut att Örebros nya huvudtränare heter Niklas Sundblad och att han till sin hjälp får Petri Liimatainen. Vid lunchtid presenterades de på en presskonferens i Behrn Arena.

Förre huvudtränaren Johan Tornberg hann bara inneha sin tjänst i 23 dagar han fick gå tillsammans med assisterande Lasse Ivarsson. Örebros ordförande, Ulf Gejhammar, förklarade på presskonferensen att man hela tiden har jobbat med en långsiktig lösning på tränarbiten och att man i helgen fick klart med Sundblad och Liimatainen.
Men den långsiktiga lösningen fick börja tidigare än planerat.
— Vi kunde inte vänta när vi befinner oss i det läge som vi gör, förklarar Gejhammar som också tillägger att man hade bra diskussioner med Tornberg/Ivarsson på morgonen.

Framme vid podiet satt, förutom, Ulf Gejhammar, sportchefen Niklas Johansson, de bägge nya tränarna, samt den återstående ur den förra tränartrojkan: Niklas Eriksson.
— Han går hand i hand med den linjen vi vill ha i Örebro, inledde sportchefen angående den nye huvudtränaren Niklas Sundblad.
Sundblad själv ser fram mot uppgiften, som inleds idag klockan 15 då han gör sitt första ispass med sin nya klubb.
— Jag är stolt och tacksam och det ska bli en utmaning att komma till SHL, berättade han och fortsatte med att han har en tydlig och klar spelplan och förespråkar en fysisk ishockey med mycket skridskoåkning.
— Det finns mycket potential i laget och målsättningen är att jaga ikapp Luleå över strecket. En utmaning som ska bli kul, men samtidigt ska vi hålla lagen som ligger under bakom oss.

Gejhammar och Johansson avslutade den gemensamma presskonferensen med att berätta att man just nu inte har nyförvärv på väg gällande spelare.
— Vi har förtroende för truppen vi har, sa Gejhammar.

Kontraktslängden för den nya tränartrion i Örebro ser ut som följer: Niklas Sundblad har kontrakt  över nästa säsong plus ett optionsår, medan Petri Liimatainen och Niklas Erikssons avtal har gäller denna säsongen ut.

 

Den här artikeln handlar om: