Sök
170112 …rebros Martin Johansson sŠtter den avgšrande straffen och jublar under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och Leksand den 12 januari 2017 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …
SHL

Örebro vann sevärt ångestmöte: ”Ser inte ut som att det är två lag som ligger i botten”

Inför matchen skiljde det två poäng till Örebros fördel vid kvalstrecket mot Leksand. Efter matchen skiljer det tre efter att Örebro kunde vinna med 4-3 efter straffar. Segerskytt blev Martin Johansson.
— Det var skönt, konstaterade han vid C Mores intervjumikrofon efter matchen.

Mötet Örebro-Leksand bjöd på en riktigt fartfylld, intensiv och sevärd historia som innehöll fysiskt och tufft spel över 65 minuter. Örebro saknade sin näst bäste poängplockare, Greg Squires som var magsjuk, men istället klev Martin Johansson fram och gjorde tre poäng i matchen och blev stor hjälte för sitt lag.
Det var dock Leksand som skulle ta ledningen efter nio minuter av matchen när Johan Olofsson, ur nästan ingen vinkel alls, satte pucken bakom Julius Hudacek i Örebros mål.
— Sådär tycker jag om jag ska vara ärlig, sa Örebrotränaren Niklas Sundblad till C More inför den andra perioden på frågan om vad han tyckte om sitt lags insats.
— Vi tappar lite mycket puckar i egen zon och det skapar chanser för dem. Vi tar ett djupt andetag och börjar om igen i andra perioden. Det är 40 minuter kvar att spela.

Den andra perioden bjöd på hela fem mål och nog hade Örebro tagit ett djupt andetag i pausen. Petr Zamorsky satte kvitteringen redan efter 24 sekunder. Ett skott som gick i en båge över Leksandsmålvakten Atte Engren.
Örebro var sedan det bättre laget innan Leksands Janos Hari kunde återta ledningen till sitt lag efter 7:30.
Strax därefter var Örebro ytterst nära en kvittering när Michael Haga sköt ett skott som Atte Engren lyckades stoppa för att sedan tappa taget om pucken som bara var millimeter ifrån att var helt över mållinjen innan keepern kunde kasta sig och rensa undan. Videogranskning följde innan målet dömdes bort.

Örebros kvittering skulle dock komma. En Leksandsspelare spelade fel i egen zon och Johan Wiklander kunde lägga in pucken i öppen målbur.
Lage gjorde varsitt mål till genom Jesper Ollas och Marcus Weinstock. Det sista målet mötte stora protester från Leksandshåll som menade på att deras spelare blivit fälld i momentet innan och att det därmed ledde fram till Örebros mål.
— Det ser inte ut som att det är två lag som ligger i botten. Det är tuff och tajt hockey men jag tycker att det är en schysst hockey samtidigt, sa Martin Johansson i den andra pausen och la till att han trodde på vinst för sitt Örebro.

Någon vinst i den tredje perioden blev det inte. Däremot en tackling som lär bli omdiskuterad. Leksands Nichlas Torp skickade in Johan Wiklander i sargen med huvudet före. Wiklander låg länge kvar på isen, men kunde senare ta sig ut till omklädningsrummet för egen maskin och återkom också till spel i matchen. Efter lite konfererande domarna emellan kom de fram till att Torp skulle visas ut i två minuter. Ett powerplay Örebro inte lyckades utnyttja.

Matchen gick till förlängning och sedermera till straffar. Där kunde Martin Johansson avgöra på sitt andra försök. I det första gick klubban av.
— Det svänger i hockey, konstaterade Leksandstränaren Per-Erik Johnsson efter matchen till C More.
— Vi tappar bort oss i andra och hade vi varit mer skärpta där hade vi nog gått i mål.

Den här artikeln handlar om: