170116 Tingsryds Niklas Johansson, Daniel Norbe, Adam kesson och Hannes Johansson jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Tingsryd den 16 januari 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Västerås IK

Tingsryd vände mot Pantern – Södertälje blev förnedrade i Mora

Pantern såg ett tag ut att koppla ett grepp om tredjeplatsen i HockeyAllsvenskan när man hade hemmamatch mot Tingsryd, som man i princip delade tredjeplatsen med inför kvällens möte. Båda hade 60 poäng, nio bakom tvåan Karlskoga.

Pantern hade 2-0 halvvägs in i matchen efter mål av Jacob Cederholm och Kim Johansson i första perioden. Men Tingsryd hämtade upp. Adam Åkesson kvitterade och Emil Forslund kvitterade med bara 22 sekunder kvar och därefter vann Tingsryd straffläggningen och därmed matchen med 3-2.

***

I övrigt i toppskiktet av tabellen passade Mora på att köra över Södertälje på hemmaplan och vann med 7-0. Christian Engstrand höll sin tredje nolla för säsongen och framåt stod både Emil Bejmo och Pierre Engvall som tvåmålsskyttar.

Mora toppar ligan fem poäng före Karlskoga, som har en match mindre spelad. Södertälje å sin sida är ny tabelljumbo i och med förlusten.
Västerås vann nämligen sin match mot AIK med 2-1 och tog sin första trepoängare på hemmaplan sedan 12 december.

Samtliga mål i matchen föll i första perioden. Joakim Thelin gav AIK ledningen innan Marcus Bergman och Fredrik Johansson vände matchen för Västerås.

***

När Timrå och Vita Hästen möttes var det målsnålt i två perioder. Då ledde Timrå med 1-0. Sedan brakade det loss ordentligt i tredje och det hade blivit fem mål i perioden när tretton minuter var spelade. Då stod matchen 3-3 och en galen sekvens var när Jens Lööke kvitterade till 2-2 i mitten av perioden och Emil Eriksson sköt 3-2 för Hästen bara tio sekunder senare.

Timrå fick ändå sista skrattet till slut och vann matchen med 4-3 efter straffar. Jonathan Dahlén blev ensam om att förvalta sin straff.