Sök
Bud Holloway jublar med sina polare efter sitt tjusiga 2-0-mål.
Skellefteå AIK

Nu känner vi igen Skellefteå igen

Skellefteå är att räkna med igen. Idag nollade man Brynäs – och tog sin sjätte raka vinst i SHL.

Nu är Skellefteå det Skellefteå vi vant oss vid att se de senaste sex åren. Just sex är också nyckelsiffran idag, då man tog sin sjätte raka seger när Brynäs slogs tillbaka med 3-0.

Hemmalaget stod för ett mål i vardera period. Henrik Hetta var den som inledde målskyttet med ett kliniskt handledsskott, sju minuter in i den första perioden. Fullträffen var hans sjätte i SHL.
– Jag fick en skön träff, så det var skönt att se den gå in. Jag kommer in ganska bra mot en back som inte har så bra gap-control, och han skymmer sin målvakt ganska bra också, säger Hetta till C More.

Matchens läckerbit kom i mittperioden. Efter ett suveränt klapp klapp-spel kunde Bud Holloway stänka in 2-0 i en övergiven målbur.
– Jag lägger upp den på blå och försöker bara ta mig in på kassen så snabbt som möjligt med klubban i isen. Det är ett jättebra passningsspel så när jag får pucken ser jag bara ett öppet mål.

Holloway bildar ligans hetaste kedja tillsammans med Joakim Lindström och Pär Lindholm.
– Det är två jättebra spelare som är roliga att spela med, säger den återvändande storstjärnan.

I slutperioden dunkade Sebastian Aho in det avslutande 3-0-målet i powerplay. Han leder backarnas skytteliga med sina nio mål. I målet storspelade Joni Ortio. Finländaren har hållit fem nollor under säsongen.

Det tidigare topplaget Brynäs har nu förlorat fem raka matcher, och fick dessutom ännu en skada i form av Nick Johnson.

Den här artikeln handlar om: