Sök
170204 …rebros Libor Hudacek ligger pŒ isen efter att ha tacklat linjedomare Daniel Persson i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och …rebro den 4 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Tungt för Örebro – poängkungen stängs av

Under gårdagens viktiga match i botten av tabellen i SHL inträffade det en incident som idag ledde till att disciplinnämnden stänger av Örebros poängkung Libor Hudacek i två matcher för ”abuse of officials. Det meddelar SHL på sin hemsida.

Örebrospelaren och ena linjemannen åkte ihop i slutet av den andra perioden och situationen slutade med att Hudacek knuffade linjemannen.
”Strax innan kollisionens ögonblicket uppfattar Daniel Persson att Hudacek och han har ögonkontakt. Persson försöker minimera kollisionen genom att ta emot örebrospelaren medan spelaren fortsätter rakt in i Persson och avslutar med att knuffa honom i bröstet. Denna rörelse medför att linjemannen slungas bakåt och faller till isen oförmögen att skydda sig själv.”, står att läsa på hemsidan.

Hudacek stängs nu av i två matcher och döms till 13.000 kronor i böter. Nyckelfaktorer till beslutet är att disciplinnämnden anser att handlingen medförde hög skaderisk och att den var otillbörlig och respektlös.

Den här artikeln handlar om: